İngiltere Başbakanı Sunak'ın bahçesine giren eylemci tuvaletini yaptı

İngiltere Başbakanı Sunak'ın bahçesine giren eylemci tuvaletini yaptı

İngiltere Başbakanı Sunak'ın malikanesinin bahçesine giren 4 eylemci gözaltına alındı. Eylemcilerden biri bahçedeki gölete tuvaletini yaptı.

İngiltere hükümetinin, İsrail'e silah satışı ve 2021 sonrası verdiği petrol ve doğal gaz lisanslarına karşı protesto gösterisi düzenleyen eylemciler, Başbakan Rishi Sunak'ın Kuzey Yorkshire'daki evinin bahçesine girerek burada eylem yaptılar. "Youth Demand" adlı grup tarafından yapılan açıklamaya göre, Oliver adlı eylemci ve üç arkadaşı, Sunak'ın malikanesinin bahçesine girdi.

Oliver, üzerinde Sunak'a yönelik hakaretler bulunan bir gömlek giymiş ve malikanenin bahçesinde bulunan gölete tuvaletini yapmıştı. Polisin kısa sürede müdahale etmesiyle birlikte, eylemciler gözaltına alındı.

sunak-0mmy-cover.webp

Grup, İngiltere hükümetine İsrail'e yapılan silah satışlarına ambargo koyması ve 2021 sonrası verilen yeni petrol ve doğal gaz lisanslarını geri çekmesi çağrısında bulundu.

Açıklamada, eylemcilerden birinin fotoğraf muhabiri olduğu belirtilirken, Sunak'ın servetinin yaklaşık 730 milyon sterlin olduğu ve eşinin Hindistan'ın önde gelen iş insanlarından birinin BP ile büyük bir anlaşma imzaladığı vurgulandı. Oliver, Muhalefetteki İşçi Partisi'nin iktidara gelmesi durumunda da aynı politikaların devam edeceğini savundu ve hükümetin Gazze'ye yapılan silah satışları ve petrol lisansları konusunda eleştirilerini sürdürdü.