Instagram, aylardır geleceği konuşulan abonelik özelliğini resmen kullanıma açtı. Kasım ayında Instagram’ın App Store’daki sayfasında “Subscriptions” (Abonelikler) adıyla listelenen özellik sayesinde içerik üreticiler doğrudan canlı yayınlardan ve hikayelerden para kazanabiliyor.
ShiftDelete.net'te yer alan habere göre Abonelikler, Instagram’ın Haziran 2021’de ortaya çıkan Exclusive Stories (Özel Hikayeler) işlevinden farklı. Özel Hikayeler ile içerik üretici yalnızca hikayelerini ücretli yapabiliyor. Ancak abonelik sayesinde ise canlı yayınlardan da para kazanmak mümkün.
Instagram için uzun süredir beklenen yenilik nihayet geldi. Platforma Avatar ismi verilen yeni özellik eklendi.
Meta’ya bağlı sosyal medya platformu, abonelik işlevini erken erişim programı kapsamında; @alanchikinchow, @sedona._, @alizakelly, @kelseylynncook, @elliottnorris, @jordanchiles, @jackjerry, @bunnymichael, @donalleniii ve @lonnieiiv olmak üzere ABD’de 10 içerik üreticinin erişimine açtı.
‘Abonelikler’ aracılığıyla içerik üreticiler, diledikleri kadar paylaşımı ücrete tabi tutacak. Fiyatı ise üretici belirleyecek. Instagram bu noktada 0.99 dolardan 99.99 dolara kadar sekiz farklı fiyat imkânı tanıyor. Ancak çoğu içerik üreticinin ilk etapta 19.99, 49.99 veya 99.99 dolar gibi yüksek rakamlar yerine 1 – 4 dolar fiyatlandırma yapması bekleniyor.
İçerik üretici hesabındaki öne çıkanlar bölümüne kaydettiği hikayeleri ve canlı yayınları abonelik kapsamına sokabilecek. Ayrıca yine abonelere özel anketler ve soru-cevap oturumları gibi etkinlikler de yayınlayabilecek. Ayrıca Instagram, abonelere yorumlarda ve içerik üreticinin gelen kutusunda öne çıkmalarına yardımcı olacak özel bir rozet verecek.
GELİR PAYI ALMAYACAK
Instagram, abonelikler için kendine özgü bir ödeme yöntemi geliştirmedi. Bir hesaba abone olmak isteyen kullanıcı, Android veya iOS‘taki yerleşik ödeme altyapısı ile para ödeyecek. Ayrıca Meta, içerik üreticilerin abonelik gelirlerinden pay almayacağını duyurdu.
Instagram’ın Ürün Eş Başkanı Ashley Yuki konuyla ilgili açıklamasında ana hedeflerinin, içerik üreticilerin geçimini sağlamasına yardımcı olmak olduğunu belirtti. Mümkün olan her yerde para kazanma modeli oluşturmaya çalıştıklarını belirten Ashley Yuki, en az 2023’e kadar içerik üreticilerden gelir payı almayacaklarını ifade etti.
Öte yandan Meta CEO’su Mark Zuckerberg de yeni özelliği Facebook profilinden duyurdu. Zuckerberg, yaratıcı işler yaparak geçimini sağlamaya çalışan içerik üreticilere fayda sağlayacak yeni araçlar geliştirmeye devam edeceklerini belirtti.
Google Play Store'dan kullanıcılarını sevindiren haber! 405 liralık oyun ve uygulama ücretsiz
Önümüzdeki 10 yıl içinde insanlığı bekleyen 10 büyük felaket
Son Dakika! Facebook'a şok dava! Tam 3,2 milyar dolar