İran devlet televizyonu: Reisi'nin bulunduğu helikopterin yeri tespit edildi

İran devlet televizyonu: Reisi'nin bulunduğu helikopterin yeri tespit edildi

İran Doğu Azerbaycan Devrim Muhafızları Komutanlığı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşırken kazaya uğrayan helikopterin yerinin tespit edildiğini bildirdi.

İran Doğu Azerbaycan Devrim Muhafızları Komutanlığı, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve heyetini taşıyan helikopterin kaza yerinin tespit edildiğini açıkladı.

İran resmi haber ajansı IRNA tarafından yayımlanan açıklamada, helikopterin yerinin mürettebattan birinin cep telefonundan alınan sinyal sayesinde tespit edildiği belirtildi. Olay yerine hemen askerler sevk edildi. Cumhurbaşkanı Reisi, helikopterle İran-Azerbaycan sınırında bir barajın açılış törenine katılmıştı.

İran devlet televizyonu, Reisi'nin helikopterinin bölgeden dönerken sert bir iniş yaparak kaza geçirdiğini duyurdu. Helikopterde Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Doğu Azerbaycan Eyalet Valisi Malik Rahmeti ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Ali Haşim'in de bulunduğu bildirildi.

Olumsuz hava şartları, arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarını zorlaştırıyor. Ekipler, kazazedelere ulaşmak için yoğun çaba sarf ederken, hava koşullarının düzelmesiyle çalışmaların hızlanması bekleniyor.

İlgili Haberler