İran’da THY krizi. Zorunlu başörtüsü nedeniyle ofis kapandı

İran’da THY krizi. Zorunlu başörtüsü nedeniyle ofis kapandı

Türk Hava Yolları'nın Tahran'daki ofisi, bazı kadın çalışanların başörtüsü kuralına uymadığı gerekçesiyle kapatıldı. Ofise mühür vurulduktan sonra iki gün sonra tekrar açıldı.

İran basınında yer alan habere göre; geçen pazartesi günü bazı kadın çalışanların zorunlu başörtüsü kuralına uymadığı gerekçesiyle Türk Hava Yolları ofisi kapatıldı.

637901966293037613.jpg

Haberde, İran polisinin THY ofisine gidip İran vatandaşı çalışanların başörtüsü takmayı reddetmesi ve polise karşı direnmesi sonucunda ofisin kapatıldığı belirtildi.

screenshot-2024-06-29t154431-xdyk-cover.webp

THY'DEN YANIT GELMEDİ

Türk Hava Yolları'ndan olayla ilgili henüz bir açıklama gelmemişken, Tahran Savcısı Ali Salehi ise kendisine yöneltilen THY ofisinin mühürlenmesine ilişkin mahkeme kararı sorusuna, "Bu olayla ilgili herhangi bir mahkeme kararı çıkarılmadı" şeklinde cevap verdi.

thy-tahran.webp

İÇİŞLERİ BAKANI: "TELEVİZYONDAN GÖRDÜM"

İran İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, hükümet toplantısı sonrasında Türk Hava Yolları ofisinin kapatılmasıyla ilgili kendisine yöneltilen soruya cevap verdi. Vahidi, "Bu konu hakkında bilgim yoktu ve olayı basında gördüm. Daha sonra ofisin polis ve çalışanlar arasında çıkan tartışma nedeniyle kapandığı rapor edildi. Bugün de mühür kaldırıldı" diye konuştu.

irandan-skandal-karar-iste-olayin-perde-arkasi-1720641944-6452.webp