İslam Memiş, 'Parana sahip çık' diyerek altın yatırımcılarını uyardı: 2023 yıl sonu altın fiyatları tahmini belli oldu

İslam Memiş, 'Parana sahip çık' diyerek altın yatırımcılarını uyardı: 2023 yıl sonu altın fiyatları tahmini belli oldu

Finans Analisti İslam Memiş, yılsonu ve 2024'e ilişkin dolar ve altın tahminini açıkladı. İslam Memiş, ''Soğukkanlı olun sancılı bir süreçteyiz. Parasına sahip çıkanlar ışığı görecek'' diyerek altın yatırımcılarını uyardı.

Cemile BALCI/ GÜNBOYU

Yatırımcılar tarafından merakla takip edilen dolar kurundaki değişiklikler, ekonomik ve finansal kararlar üzerinde önemli etkilere sahip.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber'de yılsonu ve 2024 dolar tahminini açıkladı. İslam Memiş, birikimlere sahip çıkılması gerektiğini belirterek vatandaşları ekonomide karanlık bir tünelin içinde oldukları konusunda uyardı.

İslam Memiş Dolar/TL kuruna ilişkin şu açıklamaları yaptı:

Soğukkanlı olun sancılı bir süreçteyiz. Bir tünel var önümüzde. Bu tünel karanlık! Bu tünelin sonunda ışığı görenler işine sahip çıkanlar, parasına sahip çıkanlar olacak. Gerçek olan bir şey var bu süreçte sancılı ve uzun bir yol var. Orta vadeli programda açıklanan rakamsal değerler benim öngörümün oldukça altında.

Yine bu stüdyoda yılsonu Dolar/TL kurundaki tahminsel öngörümü 29.70 olarak açıklamıştım. Bu rakamsal değerlerde bu yılsonundaki Dolar/TL kurunun 29.90 seviyesine tekabül ettiğini bize gösteriyor.

2024 yılının ortalamasını bize 36.80 lira olarak izah ediyorlardı. Kamuoyuna Dolar/TL kuru 40 lirayı görebilir dediğimiz zaman bize vatan haini diyorlardı. Devlet diyor bunu. 2025 yılında 43.90 diyorlardı. Benim öngörüm 2024 yılında 44 veya 45 seviyesine kadar yukarı yönlü ivme olacak.

İSLAM MEMİŞ'TEN DİKKAT ÇEKEN ALTIN YORUMU

Kapalıçarşı'da gram altın, çeyrek altın, 22 ayar bilezik altın ve Cumhuriyet altını fiyatları en çok takip edilenler arasında yer alırken, yatırımcılar arasında da 'Altın fiyatları düşer mi yükselir mi?' sorusu gündemdeki yerini koruyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Sabah.com.tr'ye verdiği röportajda altın fiyatlarına dair beklentilerini açıklarken, 'Göz önünde bulundurulması gereken noktalar var' diyerek dikkat çekici bir altın fiyatları analizi yaptı.

Uzman isimden dikkat çeken altın fiyatları analizi:

Altın fiyatları, ons ve gram tarafında kısa vade için baskı altında kalmaya devam ediyor. Fed'in faiz artırma beklentisi burada önemli bir etkiye neden oluyor. Uluslararası piyasalarda dolar endeksi yükseldi. 105 seviyesine yaklaştı. Doların uluslararası piyasalarda değer artışına devam etmesi dolar karşısındaki bütün yatırım araçlarını negatif yönde etkiledi. Bu baskılanmanın uzun süreceğini tahmin etmiyorum.

Özellikle elinde dolar bulunduran yatırımcısının da kısa vade için bu düşüşleri değerlendirmesi gerekiyor. Çünkü ekim ayı itibariyle 2000 dolar seviyesi üzerinde hızlı ataklar görebiliriz. Altın fiyatlarındaki bu gerileme iyi bir alım fırsatı sunuyor yatırımcılara.

İlgili Haberler