İslam Memiş tarih verdi: Altın fiyatları 1100 lira birden değişecek

İslam Memiş tarih verdi: Altın fiyatları 1100 lira birden değişecek

Altın ve para piyasalara uzmanı İslam Memiş piyasaya ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken, gram altının fiyatının 1100 lira birden değişeceği tarihi açıkladı.

Ekonomist İslam Memiş, sosyal medya kanalında piyasalara ilişkin dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu. Memiş, Mayıs ayının 'gümüş' ayı olarak kayıtlara geçtiğini belirterek gram altının rekor seviyeye ulaşacağı tarihi açıkladı.

Memiş, Mayıs ayının sakin geçtiğini vurgularken, bu trendin iki hafta daha devam edeceğini öngörerek, "Bir dışsal ya da içsel etki olabilir, o zaman yeniden değerlendirme yaparız. Ancak şu anki sakin seyrin iki hafta daha süreceğine işaret ediyor. Tatil dönemi de yaklaşıyor. İnsanlar ya tatile çıkacak ya da memleketlerine gidecek. 9 günlük tatilde iç piyasalar da kapalı olacak" dedi.

Ons altının yeniden yükselişe geçeceğini belirtirken, gram altınla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Memiş, gram altının Temmuz ayı itibarıyla yeniden yükselişe geçeceğini ve Eylül ayında yeni zirvelere ulaşabileceğini ifade etti.

28-aralik-2022-gram-altin-ne-kadar-ceyrek-yarim-tam-altin-fiyatlari-hisv.webp

"Gram altın şu anda 2427-2437 lira seviyelerinde. Ons altına paralel hareket eden bir gram altın görüyoruz. 2400-2450 lira aralığında seyretmeye devam ediyor. Gram altın alımı için uygun bir zaman geldi. Yılın ikinci yarısında gram altının 3000-3500 TL seviyelerine ulaşmasını bekliyorum. Temmuzda yükseliş dalgası, Eylül ayında ise yeni zirveler görebiliriz" diyen Memiş, ayrıca Mayıs ayında gümüşün yükselişine de dikkat çekti.

"Gümüş, 11 yılın zirvesini test ederek 31.20 dolara ulaştı. Gümüş gram fiyatı ise 32.46 kuruş. Burada da 33 liraya kadar yükselen gümüş gördük. Yılın ilk yarısında gümüş, altını geride bıraktı" diye ekledi.1920x1080.jpg

BORSAYA YATIRIM YAPACAKLARA UYARI

Borsaya yatırım yapacakların dikkatli olması gerektiğini vurgulayan İslam Memiş, "Borsa İstanbul 10 bin 409 puanda. Mayısı %0.71'lik düşüşle kapattı. Teknik düzeltmeler henüz tamamlanmadı. Yılın ilk yarısında borsa yatırımcısına kazanç sağladı. Kurumsal şirketleri tercih edenler borsada kazandı.

Yılın ikinci yarısında da daha çok profesyonel destek alan yatırımcılar kazanç sağlayacak. Bu nedenle borsaya girmeyi düşünenler bir kez daha düşünmeli. 9400 puana kadar düşüş ihtimali masada duruyor" dedi.

dolar-2.webp

EN AZ DOLAR KAZANDIRACAK

Ekonomist İslam Memiş, dolar/TL kuruyla ilgili yaptığı değerlendirmelerde, doların bir yatırım aracı olmadığını belirtti.

Dolara yatırım yapanların en az kar eden kişiler olacağını ifade eden Memiş, "Dolar kuru 32.21 TL seviyesinde ve haftayı yatay bir seyirde tamamladı. Tekrar yukarı yönlü hareketlerde beklentimiz sürüyor. Ancak dolar bir yatırım aracı değildir. Dolara yatırım yapanlar en az getiri sağlayacak olanlar olacak. Ara ara alım yapıyoruz ama bunu parite için yapıyoruz. Eğer döviz almayı düşünüyorsanız, euro'nun 35 lira altına düşmesi alım fırsatı olarak değerlendirilmeli. Fed'in faiz kararlarını bekleyeceğiz" dedi.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

İlgili Haberler