İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında en az 16 Filistinli öldü

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında en az 16 Filistinli öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği gece saldırılarında en az 16 Filistinli öldü, birçok kişi yaralandı. Saldırılar, 291. gününde de devam ediyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne gece boyunca düzenlediği havadan, denizden ve karadan saldırılarda en az 16 Filistinli öldü, birçok kişi yaralandı. Saldırılar 291. gününde de devam ederken, Filistin resmi haber ajansına göre, İsrail Han Yunus, Gazze ve Deyr el-Belah bölgelerine yoğun saldırılar düzenledi.

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarında en az 7 Filistinli öldü - Son Dakika Haberleri

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda ve Gazze kentinin diğer bölgelerinde son günlerde yaşanan saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Cibaliya kampında 4 sivilin öldüğü ve birçok kişinin yaralandığı bildirildi.

Gazze kentindeki "el-Cemasi" ailesine ait evin bombalanması sonucu 4 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı aktarıldı. Ayrıca, es-Sabra Mahallesi'ndeki bir evin hava saldırısına maruz kalması sonucu 8 Filistinli hayatını kaybetti, bazı vatandaşlar yaralandı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinli sayısı 16 bin 248'e yükseldi

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda toplamda 39,006 Filistinli yaşamını yitirdi, 89,818 kişi yaralandı. Bu saldırılarda, çocuklar ve kadınlar da dahil olmak üzere büyük bir sivil kayıp yaşanıyor.

Enkaz altında hala birçok kişinin bulunduğu belirtilirken, hastane ve eğitim kurumlarının hedef alınmasıyla sivil altyapı da zarar görüyor.