İstanbul Adliyesi’nde çalışan işçiler tazminatsız olarak işten çıkarıldı: Adliyelerde çalışan hükümlülerle ilgili yeni karar

İstanbul Adliyesi’nde çalışan işçiler tazminatsız olarak işten çıkarıldı: Adliyelerde çalışan hükümlülerle ilgili yeni karar

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 pandemi dönemiyle birlikte temizlikle ilgili görevlerde hükümlü çalıştıramayan adliyelerde, taşeron işçi çalıştırılıyordu. Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde çalışan 85 işçiye SMS ile iş sözleşmelerinin sona erdiği iletildi.

Covid 19 pandemi döneminin etkisiyle beraber temizlikle ilgili görevlerde hükümlü çalıştıramayan adliyelerde, yaklaşık 3 yıldır taşeron işçi çalıştırılıyordu.

Patronların Ensesindeyiz’de yer alan habere göre, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde çalışan 85 işçiye SMS ile iş sözleşmelerinin sona erdiği iletildi. Bunun üzerine Adliye yönetimiyle görüşme isteklerini belirten işçilere, adli tatil olduğu için yazılı bildirim yapılmadığı yönünde açıklama yapıldı.

İşçiler, Patronların Ensesindeyiz avukatları ile yapılan görüşme neticesinde bir komite oluşturma kararı aldı. Haksız feshi kabul etmediklerini, hakkı olan işlerini geri almak için mücadele etmekte kararlı olduklarını belirten işçiler, öncelikli taleplerini de belirledi.

İşten çıkarmaların Çağlayan Adliyesi ile sınırlı kalmadığını ve devamının geleceğini söyleyen işçiler, tüm Türkiye’de haksız işten çıkarmaya maruz kalan adliye emekçileriyle iletişime geçeceklerini, mücadeleyi büyüteceklerini karar altına aldılar.

Benzer durumda olan tüm işçi arkadaşlarına bir çağrı ilettiler: ‘’Gelin birlikte mücadele edelim, hakkımız olanı geri alalım!’’

İlgili Haberler