İstanbul'a ne zaman kar yağacak?Tarih vererek açıkladı! Lapa lapa geliyor

İstanbul'a ne zaman kar yağacak?Tarih vererek açıkladı! Lapa lapa geliyor

Şiddetli fırtına ve sağanak yağışın etkisini kısa süreli azalttığı İstanbul’da ne zaman kar yağacağı merak edilirken, uzman isim tarih verdi.

İstanbul'a ne zaman kar yağacak?

Kış hazırlıklarına yavaş yavaş başlayan İstanbullular, karın ne zaman il sınırlarına gireceğini de merak etmeye başladı.

Şiddetli sağanak yağışın etkili olduğu bir haftanın ardından yeniden güneşin kendini gösterdiği İstanbul’a kar ne zaman gelecek? Herkesin merak ettiği sorunun cevabını CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen verdi. Şen, yılbaşından önce pek bir kar yağışı görülmediğini belirtti.

İstanbul'a kar geliyor - Son Dakika Haberleri

Kar yağışına ilişkin değerlendirme yapan Şen "İstanbul'a baktığımız zaman yılbaşından önce pek bir kar yağışı görülmüyor. Sıcaklıklar ekim ayında da yüksek geçecek. Ama Ocak ayında 1-2 gün kar yağma olasılığı İstanbul'da göreceğiz” dedi.

Türkiye'nin bu sene La Nina'lı bir kış geçireceğini, dolayısıyla aşırı sıcaklıklar olmayacağına dikkat çeken Şen, tarımsal açıdan yağışların geçen seneye göre biraz daha fazla olmasının beklendiğini açıkladı.

İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Bu illerde yaşayanlar dikkat!

“BATIYA DOĞRU KAR YAĞIŞINI GÖRECEĞİZ”

Şen şunları söyledi: Kar yağacak mı? Evet, yani Anadolu'ya kar yağacak, geçen sene de kar yağmıştı Anadolu'ya. Ama bu sene biraz daha iç Anadolu ve batıya doğru kar yağışını göreceğiz. İstanbul'da kar yağacak mı? Tabi en önemli soru bu. Neden önemli? Çünkü İstanbul'da 20 milyona yakın insan yaşıyor. O yüzden İstanbul'a baktığımız zaman yılbaşından önce pek bir kar yağışı görülmüyor.

Şen "Ocak ayında 1-2 gün kar yağma olasılığı İstanbul'da göreceğiz. Yani yerde tutar mı tutmaz mı? Ama havada göreceğiz büyük bir ihtimalle. Dolayısıyla bu senenin kışını da bu şekilde geçireceğiz gibi geliyor” diye konuştu.