İstanbul'da yaşayanlar bayram edecek! Herkese tamamen ücretsiz oldu

İstanbul'da yaşayanlar bayram edecek! Herkese tamamen ücretsiz oldu

İstanbullulara güzel haber İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından geldi.İstanbul'da o hizmetin ücretsiz bir şekilde verileceği belli oldu. İşte tüm ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 16 Mayıs tarihi itibarıyla İstanbul'da ücretsiz HPV aşısı uygulamasının başlatılacağını duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bu tarihten itibaren ücretsiz HPV aşısının uygulanacağını belirtti.

TAMAMEN ÜCRETSİZ OLDU

İmamoğlu, paylaştığı mesajda, verdikleri sözü tuttuklarını vurgularken, ülkede HPV kaynaklı vakaların artış gösterdiğine dikkat çekti.

i.webp

BAŞVURU BİLGİLERİ AÇIKLANDI

İmamoğlu, ücretsiz HPV aşısı uygulamasının başlatılacağını duyurdu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ulaşan ilk doz aşılar için başvuruların açıldığını belirtti.

Aşılamanın 16 Mayıs'ta başlayacağını ifade eden İmamoğlu, 9 ile 26 yaş arasındaki vatandaşların İBB'nin ilgili web sitesinden başvuru yapabileceklerini açıkladı.

2.webp

HPV NEDİR?

HPV, Papillomaviridae ailesine ait olan, çift sarmallı DNA virüslerinden oluşan bir virüs grubudur. Bu virüs, insan epitel dokusuna yerleşerek ağız, boğaz ve genital bölgelerde siğillere yol açabilen ve cinsel yolla bulaşabilen bir hastalık etmenidir. Ayrıca, HPV'nin rahim ağzı kanserinin en yaygın sebeplerinden biri olduğu bilinir.

İlgili Haberler