İstanbulluları üzecek haber. Artık bedava değil herkes para ödeyecek

İstanbulluları üzecek haber. Artık bedava değil herkes para ödeyecek

İstanbul ve büyükşehirlerde dini ve milli bayramlarda uygulanan ücretsiz toplu taşıma uygulamasında yeni bir düzenlemeye gidildi. Bundan böyle ücretsiz toplu taşıma uygulaması, tüm taşıtlar için geçerli olmayacak.

Kurban Bayramı'nda sıcak yaz günlerini fırsat bilen vatandaşlar, Büyükada'da yoğunluk oluşturdu. Şehir Hatları'nın ücretsiz vapur seferleri, bazı yolcuların ayakta ve yerlerde seyahat etmesine neden oldu.

Adalar Belediyesi, Başkan Akpolat'ın liderliğinde Burgazada'daki bir kafede Meclis toplantısı düzenledi. Toplantıda Özel Güvenlik İzin Belgesi, resmi protokoller, ücretlendirme tarifeleri, ücret transferleri ve bütçe yönetimi gibi konular ele alındı.

aa-20240701-35024783-35024781-adalarda-minibus-protestolari-ile-ucretsiz-bayram-seferleri-konusuldu.jpg

VATANDAŞLARIN SORUNLARI DİNLENDİ

Belediye Meclisi toplantısının ardından Başkan Akpolat ve meclis üyeleri, izleyici vatandaşlarla buluşarak onların sorunlarını ve önerilerini dinledi. Adalar bölgesinde yaşanan minibüs krizi hakkında konuşan Akpolat, yaşanan olayların kabul edilemez olduğunu belirterek sorunların mantıklı çözümlerle aşılabileceğini söyledi.

Protesto eylemlerine saygı duyduğunu ifade eden Akpolat, insanların düşüncelerini özgürce ifade etme haklarını desteklediğini ancak aşırı hakaret içeren davranışların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini vurguladı.

istanbulkart-yeni-1879624.jpg

"BAYRAM SEFERLERİ ADALAR HARİÇ YAPILACAK"

Bayramlarda ücretsiz ulaşım hakkının Adalar için muaf tutulması yönünde yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirten Akpolat, "Geçtiğimiz bayram Adalar'da ücretsiz ulaşımın son bayramıydı. Bundan sonra İstanbul'daki 39 ilçede uygulanan ücretsiz bayram seferleri, Adalar hariç yapılacak" dedi.