İstanbul'un en ünlü AVM'si resmen satıldı! İşte yeni sahipleri

İstanbul'un en ünlü AVM'si resmen satıldı! İşte yeni sahipleri

Türkiye’nin en ünlü AVM’si satışa çıkarıldı. Hisselerin tamamını satın aldıkları duyuruldu.

Orjin Gayrimenkul Grubu, İstinyePark İstanbul Alışveriş Merkezi'nde bulunan Doğuş Turizm Sağlık Yatırımları Şirketi'ne ait yüzde 42 hisseyi satın alarak alışveriş merkezinin tamamının tek sahibi oldu. Bu gelişme, Orjin ve Doğuş grupları arasındaki ortaklığın sona erdiğini ve artık Orjin'in İstinyePark'ı tek başına yöneteceğini gösteriyor.

Orjin Gayrimenkul Grubu, 2021 yılında açtığı İstinyePark İzmir AVM'nin ardından İstinyePark İstanbul AVM'nin hisselerinin de tamamını alarak portföyünü genişletti.

q2.jpg

Orjin Gayrimenkul Grubu, İstinyePark Alışveriş Merkezleri'nin yanı sıra ofis binaları, oteller, cadde mağazaları, lojistik ve üretim tesisleri gibi çeşitli gayrimenkul projeleri ile Türkiye'nin en büyük ticari gayrimenkul portföylerinden birine sahiptir.

Orjin Grup Eş Başkanları Zafer Kurşun ve Zafer Yıldırım, imza töreninde yaptıkları konuşmada, İstinyePark markasının Türkiye sınırlarını aşarak uluslararası alanda tanındığını ve her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca yabancı turisti ağırladığını belirtti. Ayrıca, İstinyePark İstanbul ve İstinyePark İzmir alışveriş merkezlerinin konseptleri ve marka karmalarının tüm ziyaretçilerin beğenisini ve takdirini kazandığını vurguladı.

istinye0.jpg

HALKA ARZ OLACAK

Eş Başkanlar tarafından yapılan açıklamada, İstinyePark İstanbul'daki yenileme projesi kapsamında Haziran ayında yeni restoranlar, kafeler ve mağazaların faaliyete geçeceği, böylece ziyaretçilere yeni lezzetler ve deneyim alanları sunacakları belirtildi. Ayrıca, ikilinin bundan sonraki hedefinin İstinyePark'ı bir Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüştürerek halka arz etmek olduğu ifade edildi.

İlgili Haberler