İstanbul'un yeni İl Sağlık Müdürü bakın kim oldu

İstanbul'un yeni İl Sağlık Müdürü bakın kim oldu

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu'nun 8 yıllık İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevinden ayrılmasının ardından, 2 Temmuz itibariyle boşalan koltuğa İstanbul Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Abdullah Emre Güner atandı.

1988 yılında İstanbul'da doğan Doç. Dr. Güner, Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Kayseri Erciyes Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Mecburi hizmetini Kadıköy Toplum Sağlığı Merkezi'nde tamamladı ve daha sonra Ataşehir Toplum Sağlığı Merkezi'nde Sorumlu Hekim olarak görev yaptı.

İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde Şube Müdürü ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Aile Hekimliği İzleme Değerlendirme Daire Başkanlığı'nda görev alan Doç. Dr. Güner, Üsküdar Devlet Hastanesi'nde Başhekim Yardımcısı olarak atandı. 4 Ocak 2017'de İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nde İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak görev yaparken, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Müdürü oldu. 2018'de yapılan yeniden yapılanma ile İstanbul Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı olarak görevine devam etti.

Doç. Dr. Güner, özellikle pandeminin ilk dönemlerinde İstanbul'da vaka takibi ve sahada görev yapan filyasyon ekiplerinin koordinasyonunu başarıyla yürüttü.