İstenilen ses efektini üretebilen yapay zeka üretildi!

İstenilen ses efektini üretebilen yapay zeka üretildi!

Yapay zeka alanında öncü olan ElevenLabs, sadece komutlara dayalı olarak patlamalar, kırılmalar veya diğer ses efektlerini üretebilen bir yapay zeka sistemi geliştirdi.

Yapay zeka teknolojilerine yakından ilgi duyanlar için ElevenLabs, özellikle ses klonlama yetenekleriyle tanınıyor. Firmanın bu yetenekleri, sanatçıların seslerini farklı müziklerde kullanma amacıyla bir süredir kullanıcıların hizmetinde. Ancak ElevenLabs'in yeni aracı, komutlara dayalı olarak ses efektleri üretme yeteneğiyle farklı bir alan açıyor. Bu da çeşitli içeriklerde geniş bir kullanım imkanı sunuyor.

ElevenLabs'in yeni "Sound Effects AI" aracıyla, podcast'lerden filmlere ve oyunlara kadar birçok alanda ses efektleri üretmek mümkün olacak. Bu araç, isteğe bağlı olarak 22 saniyeye kadar ses klipleri üretebiliyor ve dört klip oluşturarak indirilebilir hale getiriyor. Firma, bir kütüphane oluşturmak ve modelini ses klipleri üzerinde eğitmek için Shutterstock ile işbirliği yaptığını da vurguluyor.

00.webp

Buna ek olarak, ElevenLabs'in yeni Sound Effects aracının ücretsiz olduğunu belirtmek gerekir. Ücretsiz kullanıcılar, klipleri kullanırken ElevenLabs'a atıfta bulunmalıdır, ancak ücretli kullanıcılar bu çıktıları ticari lisans altında kullanabilirler. Ancak ücretsiz kullanıcılar için aylık 10.000 karakterlik bir sınır bulunuyor.

.webp

Ses efektleri, YouTube videolarından canlı yayınlara, filmlerden sosyal medya paylaşımlarına kadar geniş bir yelpazede kullanılıyor. Halihazırda film yapımcıları ve video oyun geliştiricileri için ses efekti klipleri içeren birçok kütüphane bulunmasına rağmen, bunların çoğu oldukça pahalı.

1400x1050istenilen-ses-efektini-uretebilen-yapay-zeka-sistemi-gelistirildi.jpg

İkinci bir sorun ise istenilen sesi bu kütüphanelerde bulmanın zorluğu. ElevenLabs ise bu hizmeti daha uygun fiyatlarla sunuyor. Fiyatın yanı sıra, ses efektleri isteğe göre de detaylandırılabilir, bu da bir nevi özgünlük sağlar.