İsviçre’de sel ve toprak kayması. Kayıplar var

İsviçre’de sel ve toprak kayması. Kayıplar var

İsviçre'nin Graubünden kantonundaki Misox Vadisi'nde Cuma günü meydana gelen toprak kaymasında 3 kişinin kaybolduğu bildirildi.

İsviçre'nin güneyinde şiddetli yağışlar ve eriyen karların neden olduğu bir heyelanda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

aw232370-03.jpg

Graubünden kantonundaki Misox Vadisi'nde Cuma günü meydana gelen toprak kaymasında, kurtarma operasyonunu yöneten İsviçre polisinden William Kloter, toprak altında kalan 1 kadının sağ olarak kurtarıldığını açıkladı. Ancak Kloter, 3 kişinin halen kayıp olduğunu belirtti. Kurtarma çalışmalarına ekiplerin yanı sıra kepçe ve özel eğitimli köpeklerin de katıldığını ifade eden Kloter, kayıp kişileri canlı olarak bulmayı umduklarını dile getirdi.

aw232370-06.jpg

İsviçre Konfederasyon Başkanı Viola Amherd ise felaketin ardından yaptığı açıklamada, şiddetli hava koşullarının neden olduğu hasarın boyutları karşısında büyük şok yaşadığını belirtti. Amherd, "Düşüncelerim bu olaydan etkilenenlerle birlikte. Acil durum ekiplerine, bu zor durumda gösterdikleri çabalar için yorulmadan teşekkür ediyorum" dedi.

aw232370-09.jpg