İtalya’da sel felaketi

İtalya’da sel felaketi

İtalya'nın kuzeybatısında son günlerde şiddetli yağışlar nedeniyle Piyemonte ve Valle d'Aosta bölgelerinde sel ve heyelanlar meydana geldi.

İtalya'nın kuzeybatısında, Piyemonte ve Valle d'Aosta bölgelerinde son günlerde şiddetli yağışlar büyük felaketlere yol açtı. Dağlık bölgelerdeki şelale benzeri yağmur suları, nehir taşmaları ve heyelanlar nedeniyle önemli zararlar meydana geldi. Bu doğal afetler, yolların kapanmasına ve yerleşim yerlerinde mahsur kalanların kurtarılmasına yönelik İtalyan İtfaiyesi'nin yoğun çabalarını gerektirdi.

Macugnana'da İtalya-İsviçre sınırındaki dağlık alanda mahsur kalan dağcılar, itfaiye helikopterleriyle havadan tahliye edildi. Cogne beldesinde ise Alp Dağları'nın eteklerinde sel ve heyelanlar yaşandı. Bu bölgede de mahsur kalan yüzlerce kişi helikopterlerle güvenli bölgelere taşındı. Cogne'deki selde birçok aracın sular altında kaldığı bilgisi de paylaşıldı.

Piyemonte Bölgesi'nde etkilenen Verbania Cuio Ossola beldesinde, İtfaiye ekiplerinin zor durumda olan 80 kişiye yardım sağladığı bildirildi. Ayrıca, bölgede zaman zaman görülen dolu yağışlarının otomobiller ve tarım arazilerinde önemli maddi hasara neden olduğu belirtildi.