İtalyan Parlamentosu'nda ortalık karıştı! Yumruklar havada uçuştu

İtalyan Parlamentosu'nda ortalık karıştı! Yumruklar havada uçuştu

İtalya parlamentosunda, bölgesel yönetimlere daha fazla özerklik öngören bir kanun teklifinin görüşmeleri sırasında, milletvekilleri tekme tokat birbirine girdi.

İtalya Parlamentosu'nda, Başbakan Giorgia Meloni liderliğindeki sağ koalisyon hükümetinin sunduğu ve bölgesel yönetimlere daha fazla özerklik tanıyan kanun teklifi görüşmeleri sırasında olay çıktı.

0x0-1718225984410.webp

Tartışmaların alevlenmesiyle birlikte milletvekilleri arasında kavga yaşandı. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği olayda bazı milletvekilleri hafif yaralandı.

0x0-1718226047409.webp

Kavga, parlamentoda büyük gerginliğe yol açarken, oturumda uzun süreli bir ara verildi.
Kanun teklifinin ilerleyen süreçte nasıl bir sonuca ulaşacağı ve yaşanan olayların parlamento içindeki siyasi gerilimi nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.

640xauto-1-001.webp

YUMRUKLAR HAVADA UÇUŞTU

İtalya Parlamentosu'nda bölgesel yönetimlere daha fazla özerklik tanıyan kanun teklifi görüşmeleri sırasında tansiyon yükseldi. Beş Yıldız Hareketi (M5S) milletvekili Leonardo Donno, oturumda İtalya bayrağı açarak teklife karşı tepkisini gösterdi. Bu eylem, iktidar partilerindeki milletvekillerinin sert tepkisine yol açtı ve Donno'ya yumruklu saldırıyla sonuçlandı. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği bu olay, mecliste gerginliğin tırmanmasına neden oldu.

640xauto-005.webp

TEKERLEKLİ SANDALYEYLE MECLİSTEN ÇIKARILDI

Saldırı sonrası darbelerle yere düşen Donno, tekerlekli sandalyeyle meclisten çıkarıldı. Kavga nedeniyle oturuma derhal ara verilirken, araya giren bir güvenlik görevlisinin de yaralandığı bildirildi.

italya-parlamentosunda-kavga-cikti.jpg

italya-parlamentosunda-kavga-yumruklar-havada-ucustu-17182358052674.jpg

italyada-parlamentoda-kavga-cikti-muhalefet-milletvekili-yumruklandi-0.jpg