İYİ Parti 81 ilde aday çıkaracağız demişti: Mansur Yavaş'tan Meral Akşener'e çok konuşulacak yanıt

İYİ Parti 81 ilde aday çıkaracağız demişti: Mansur Yavaş'tan Meral Akşener'e çok konuşulacak yanıt

CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanması beklenen Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçimlere dair yaptığı açıklamalarına yanıt verdi. Yavaş, adaylığı konusunda “Bugün yarın açıklanır” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuk olduğu programda yerel seçimler için partisinin Ankara ve İstanbul’da dâhil olmak üzere tüm illerde kendi adayını çıkaracağını belirtti.

Akşener’in bu konuşmasının ardından CHP’nin Ankara ve İstanbul adayları merak konusu oldu.

Yeniden adaylığını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Akşener’in açıklamalarına herhangi bir yorumda bulunmadı.

“DÖRT MİLYON SEÇMENİMİZ VAR, HEPSİNİN OYUNA TALİBİZ”

Sözcü Gazetesi’nden İsmail Saymaz’a konuşan Yavaş, Akşener’in konuşması hakkında fikrinin sorulmasına şu ifadeler ile yanıt verdi:

"Dört milyon seçmenimiz var, hepsinin oyuna talibiz, o kadar. Başka bir şey söylemek, yorum yapmak istemiyorum. Önümüzdeki günlerde gerekirse açıklama yaparız. Çünkü adaylığımız henüz kesinleşmiş değil. Biliyorsunuz CHP Parti Meclisi karar veriyor. Biz adayız diye çalışmalarımıza başladık.”

“ELLE GELEN DÜĞÜN BAYRAM DERLER YA…”

Yavaş, “İttifak sağlanmazsa ne olur?" sorusunu ise şu şekilde yanıtladı:

"Ben iddialıyım. Dört buçuk yıldır çalışıyorum. Ankara halkı da bu konuda bize onay veriyorsa devam ederiz, vermiyorsa.. (Gülüyor) Elle gelen düğün bayram derler ya bizimki de o. Ama her halükarda iddialıyız.”

“BUGÜN YARIN, BEKLİYORUM”

“CHP neden adaylığınızı açıklamadı?” diye sorulan Yavaş, “Açıklar herhalde bugün yarın, bekliyorum. Henüz sayın Genel Başkanla yan yana gelebildiğimiz bir etkinlik olmadı. Açıklar diye düşünüyorum. Daha önce ‘Belediye başkanlarımız yoluna ve görevine devam edecekler’ diye demeci var. Geçenlerde Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre ‘Ankara'da aday arayışımız yok, başarılı bir belediye başkanımız var’ diye açıklama yaptı. Ben onun üzerine adaylığımı ilan ettim” dedi.

Yavaş, Akşener’in tutumuna dair soruya ise “Yorum yapmayacağım” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler