İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Tatloğlu, "1915 olayları ile ilgili soykırım iddiaları tarihi gerçeklerden kopup hukuki zeminden savrulmuştur ve kabul edilemez" açıklamasında bulundu.
Soykırım iddialarını alkışlayan siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının bu coğrafyayı kavrayamadıklarını belirten Tatlıoğlu açıklamasında şunları söyledi:
Türkiye’nin hukukunun korunamamasında dünya kamuoyu nezdinde rencide edici ifadelere muhatap edilememesinde, Türkiye muhaliflerinin cesaretlenmesinde özellikle Erdoğan döneminin yetersiz, vizyonsuz ve kişisel ilişkiler üzerinden yürütülen dış politikasının ağır sorumluluğu olduğuna inanıyoruz.
Son soykırım iddiasının müttefikimin NATO ortağımız ABD’den gelmesi de ayrıca ilgi çekicidir. Bu karar siyasidir Türkiye duruşunu her zamanki gibi gösterecektir. İYİ Parti de tavrını başından itibaren net bir şekilde göstermiştir. İYİ Parti önümüzdeki zaman diliminde konuyla ilgili açıklamalarda bulunacaktır.
"TÜRKİYE MİLLİ GÜVENLİK AÇIĞIYLA KARŞI KARŞIYA"
Cumhuriyet Tarihinde Türkiye’nin karşılaştığı en önemli ekonomik tehdit ve felaket derecesinde problem bugün Merkez Bankası’nın rezerv meselesidir. Bu sadece bir rezerv eksilmesi değildir, bu sadece bir döviz satışı değildir. Bu kamuoyundan saklanarak Türkiye’nin birikiminin elden çıkarılması ve Türkiye’nin bu nedenle bir milli güvenlik açığıyla karşı karşıya olasıdır.
Bu 128 milyar dolarlık satışın temel olarak nasıl yapıldığını hangi fiyatlarla kimlere yapıldığı şeklindeki normal bilgileri istiyoruz. Normal olarak Merkez Bankası’nın web sitesinde gösterdiği akışın bugün itibarı ile yenilenmesini istiyoruz. Eğer Türkiye normalde 30 milyar dolarlık artı rezerve ulaşmak istese, 90 milyar dolarlık döviz alım mecburiyeti var. Bugün bunu almaya kalktığınızda doların 15 liranın üzerine çıkacağı herkesin malumudur.
190 milyar dolarlık özel sektör dış borcu, 60 milyar dolarlık eksi rezerv 30 milyar dolar civarında cari açık dikkate alındığında Türkiye’nin 180 milyar dolarlık döviz girişine ihtiyacı var. Dolayısıyla bu satış stratejisine karar veren ve bunu onaylayanların siyasi sorumluluğu yerine getirmelerini gerekiyor. Türkiye’yi yönetenlerin bu sorumluluklarının gereğini yerine getirmelerini bekliyoruz.
Türkiye Kırım savaşı ve sonrası ve 1. Dünya savaşından sonra Cumhuriyetin kurulması ve onun akabinde karşılaştığı en büyük ekonomik problemlerden birinin içerisindedir ve bir milli güvenlik açığı oluşmuştur.
Yeni Merkez Bankası Başkanı televizyon ekranlarından konuştu, keşke çıkmasaydı, ramazan sohbetiyle geçiştirseydi diye düşünüyoruz. Çünkü ifadeleri ile kamuoyunun beklentileri arasında bir irtibat yok, tamamen kafa karıştırmaya çalışan bir açıklama dışında bir şey görmedik.
"BELEDİYELERE İDARİ SORUŞTURMA YAPILMALI"
Tatlıoğlu, Türkiye’nin gündemini meşgul eden diğer bir olan kamu kurumları aracılığıyla özellikle belediyeler aracılığıyla yurtdışına insan kaçakçılığına değindi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mart, Mayıs ve Temmuz 2019’da spor kulüpleri ile düzenlediği protokol ve yurtdışı seyahatlerinde 162 kişinin gri pasaportla yurtdışına çıkmış olduğunu bunlardan 48’inin geri dönmediğini söyledi.
Tatlıoğlu ayrıca, "PKK mensubiyeti nedeni ile mahkemesi olan bir şahsın varlığı adliyeye intikal etmiş, tutanaklarda yer almaktadır" dedi. Büyükşehir Belediyesinin bürokratları bu işte aynı kişilerle irtibatlı olarak aracılık yapmışlar ve organize etmişlerdir.
Bursa Büyükşehir Belediyesindeki konunun hızla üzerine gidilmesi ve şehri sorunlar içerisinde olan belediyelerin hızla idari bir soruşturma ile gerekli işlemlerin yapılmasına İçişleri Bakanlığını davet ediyoruz. Cinayeti önleme çabası yerine cinayetten sonra katil arayan bir idare var. İfadelerini kullandı.
"KRİPTO PARA İÇİN DENETLEYİCİ MEKANİZMA OLUŞMALIYDI"
Buna benzer bir başka meselede kripto parayla Türkiye’deki büyük vurgun. Cumhur ittifakının bu yüzyılın zihniyetinin tuzağına düştüğünü görüyoruz. Günümüz dinamikleri ile ilgili işlemlerde maalesef yok hükmündeler.
Kripto para, dijital para ve günümüz para sistemleri ile ilgili bütün dünyanın gündeminde iken Türkiye’nin ciddi bir denetleyici mekanizma oluşturmaması hayret vericidir. Devlet, hukuksuzluk olmasın diye varolan bir kurumdur.
Pandemi döneminde ticari hayatımızın ve ekonomik yapımızın önemli aktörü olan serbest muhasebeci mali müşavirler ve yeminli mali müşavirlerle çalışanların pandeminin düzenlemeleriyle birlikte iş yüklerinin arttıklarını görüyoruz ve son genelge ile kısıtlama muafiyetlerinin kaldırılmasıyla ciddi bir mağduriyet yaşanıyor.
Bu kişilerin mükellefleri ile görüşmeleri, işyerlerine gitmeleri ve kendi işyerlerine gitmeleri gerekmektedir bu muafiyetin tekrar tanımlanması gerektiğini ilgililere iletmek isteriz.
CHP'li vekilden 'Kırmızı Oda' uyarısı! Son 3 ayda patlama yaşandı
AKP'li belediye başkanı Osman İnan'dan skandal poz! Bir de sosyal medyadan paylaştı
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev: Türkiye ve İsrail arasında arabulucu olabiliriz