İYİ Parti'de kan kaybı! Bir istifa daha geldi

İYİ Parti'de kan kaybı! Bir istifa daha geldi

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Bir istifa daha geldi

İYİ Parti'nin 27. ve 28. dönem Kayseri Milletvekili Dursun Ataş'ın partisinden ayrıldığı bildirildi. Ataş, milletvekilliğini bağımsız olarak sürdürecek.

“ARTIK KAÇINILMAZ OLDU”

İstifası sonrasında yaptığı açıklamada, kararının kırgınlık ya da eleştiri nedeniyle değil, millete daha etkin hizmet etme arzusu taşıdığını belirten Ataş, "Milletimizin bana verdiği temsil yetkisini en iyi şekilde kullanmak adına bu istifa kararının artık kaçınılmaz olduğunu düşünüyorum. Kalan sürem boyunca milletimizin menfaatlerini gözeterek çalışmaya devam edeceğim" dedi.iyi-parti-de-bir-istifa-daha-milletvekili-sayisi-31-e-dustu.webp

Bu istifayla birlikte TBMM'de bağımsız milletvekili sayısı 7'ye çıkarken, İYİ Parti'nin sandalye sayısı 31'e düştü.

AKP’YE GEÇECEK İDDİASI

Daha önce MHP'den ayrılarak İYİ Parti'ye katılan ve milletvekili seçilen Ataş'ın AKP'ye geçeceği de söylentiler arasında.

kayseri-milletvekili-atas-partisinden-istifa-etti-iyi-partinin-vekil-sayisi-31e-dusutu-gl77.jpg

DURSUN ATAŞ KİMDİR?

Dursun Ataş, uzun yıllar Hava Kuvvetlerinde görev yaptıktan sonra 2007 yılında emekli oldu. Emeklilik sonrası aile şirketinde yöneticilik yapmaya başlayan Ataş, 2009 ve 2014 yıllarında yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde belediye başkanı seçildi.

Belediye başkanlığı görevinden istifa ederek 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde aday olan Ataş, 24 Haziran 2018 seçimlerinde Kayseri Milletvekili olarak TBMM'ye girdi.

Ataş, evli ve üç çocuk babası.