İYİ Parti'den yumuşama resti! Müsavat Dervişoğlu'dan CHP'ye çağrı

İYİ Parti'den yumuşama resti! Müsavat Dervişoğlu'dan CHP'ye çağrı

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, siyasetteki yumuşama dönemi üzerinden CHP’yi topa tuttu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kritik görüşmesinin ardından siyaset dünyasında “yumuşama” adımı dikkat çekti.

İYİ Parti'de Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, siyasetteki bu normalleşme dönemini değerlendirerek önemli açıklamalar yaptı.

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik'e konuşan Dervişoğlu, normalleşme adımının iktidar tarafından atılması gerektiğini belirtti.

Müsavat Dervişoğlu İYİ Parti Genel Başkanı oldu – Türk Ulak

“İKTİDAR ADIM ATARSA MUHALEFET KARŞI DURAMAZ”

Dervişoğlu, muhalefet partilerine imzaladıkları 'güçlendirilmiş parlamenter sistemler' dönüş programını hatırlatarak, “Geçmişte attığımız imzanın arkasında durmak gibi bir sorumluluk hissediyoruz. Mevcut sistemin Erdoğan’a da külfet olduğu kanaatini taşıyorum. Muhalefetin talep ettiği parlamenter sistem var. İktidar bu yolda bir adım atarsa muhalefet buna karşı duramaz" mesajı verdi.

İYİ Parti'nin yeni lideri Müsavat Dervişoğlu: Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

“BUNLAR CHP’YE FAYDA SAĞLAMAZ”

Muhalefetin görevinin yumuşama değil, halkın çıkarlarını savunmak olduğunu vurgulayan Dervişoğlu, “Millet muhalefete avukatlık görevi verir, yumuşama görevi vermez. Bence tüm bunlar CHP’ye fayda sağlamaz” dedi.

ERDOĞAN İLE ÖZEL GÖRÜŞMESİNE İLK YORUM

Dervişoğlu, daha önce Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesine ilişkin “Görüşsünler, bir mani yok. Ben liderlerin Cumhurbaşkanı tarafından davet edilerek durum değerlendirmesi yapmalarına karşı değilim. Ama bu zamana kadar gere gere getirdikleri şeyi şimdi yumuşatmaya çalışıyorlarsa arkasında gizli ajanda olması lazım” yorumunu yapmıştı.

Erdoğan-Özel görüşmesinde tarih belli oldu - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

İlgili Haberler