İzmarit getirene bedava olacak! Onaylandı

İzmarit getirene bedava olacak! Onaylandı

İzmir’in Çeşme ilçesinde çevre bilincini artırmayı amaçlayan dikkat çekici bir proje başlatıldı.

Yeni uygulamaya göre, plajlarda sigara izmariti toplayan vatandaşlar, Çeştur kafelerden ücretsiz içecek kazanma fırsatı elde edecek.

Çeşme Belediyesi tarafından üretilen izmarit toplama kutuları kullanılarak, plajlarda birikmiş sigara izmaritlerinin toplanması sağlanacak. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, projeyi X sosyal medya hesabında uygulamalı olarak tanıttı ve doğayı koruma mesajı verdi.

hq720-2.jpg

"DOĞAMIZI KORUMAK İÇİN BİR ADIM DAHA"

Denizli, projeye ilişkin açıklamasında, “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz tarafından başlatılan bu anlamlı proje ile Ilıca Büyük Plajı, Kocakarı Plajı ve Tekke Plajı’nı daha temiz ve sağlıklı hale getirmek için önemli bir adım attık. Sigara izmariti toplama kutuları sayesinde, izmarit atıklarını hep birlikte temizleyerek doğamızı koruyoruz” dedi.

Fransa'da plaj, park ve ormanlara sigara yasağı geliyor - Hollanda haberleri, Belçika haberleri, Gurbetçi, Sıla yolu, Almanya haberleri

Başkan Denizli, projeye destek olan duyarlı vatandaşlara teşekkür ederek, “İzmarit toplayan herkes, izmarit dolu kutuyu getirerek Çeştur Cafelerden diledikleri bir içeceği ücretsiz alabilecek. Bu projeyle sadece plajlarımızı değil, geleceğimizi de temiz tutmayı hedefliyoruz. Birlikte daha yaşanabilir bir Çeşme için el ele veriyoruz ve çevremizi güzelleştiriyoruz” şeklinde konuştu.