Japonya'da kamu yayıncısı NHK televizyonuna "İsrail" protestosu

Japonya'da kamu yayıncısı NHK televizyonuna "İsrail" protestosu
Japonya'da 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü kapsamında kamu yayıncısı NHK televizyonunun Tokyo'daki merkezi önünde protesto gösterisi düzenlendi. Göstericiler, Filistin konusunda tarafsız bir yayın politikası benimsemeleri için NHK'ya çağrıda bulundu.

Japonya'nın kamu yayıncısı NHK, İsrail-Filistin haberlerindeki taraflı tutumu nedeniyle 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde protesto edildi. NHK'nin başkent Tokyo'nun Shibuya semtinde bulunan merkezi önünde toplanan bir grup, ülkenin resmi yayın kuruluşunun Gazze'deki insanlık dramını kamuoyuna duyurması ve İsrail-Filistin haberlerinde tarafsızlık sağlaması için çağrıda bulundu. Grup, "Filistin'e özgürlük", "Sessiz kalma NHK", "NHK görevini yap", "Soykırımı durdurun" ve "Nehirden denize özgür Filistin" gibi sloganlar attı ve İsrail güçleri tarafından öldürülen gazetecilerin isimlerinin yazılı olduğu pankartlar taşıdı.

aw195871-08.jpg

Grup adına açıklama yapan ABD vatandaşı Michalle Goldsmith, NHK'nin görevinin gerçekleri kamuoyuna duyurmak olduğunu belirterek, çocuklar da dahil olmak üzere binlerce masum insanın İsrail güçleri tarafından öldürüldüğünü hatırlattı. Goldsmith, "Bu yaşananlar haber olmayı, insanlara duyurulmayı ve bilinmeyi hak etmiyor mu?" diye sordu. İsrail'in Yahudileri korumak amacıyla Filistinlilere saldırmayı sürdürdüğünü söyleyen Goldsmith, "Ben Yahudiyim ancak İsrail beni temsil etmiyor, İsrail bizi temsil etmiyor" şeklinde konuştu. Goldsmith, NHK yönetimine seslerini duyma çağrısında bulundu.

aw195871-07.jpg

Goldsmith verdiği röportajda ise NHK'nin Filistin'de yürütülen soykırım hakkında yeterince haber yapmadığını dile getirdi. "40 bini aşkın insan öldü, çocuklar bombalandı" diyen Goldsmith, "Bence bu konuda sesimizi yükseltmek ve NHK'ye bu konu hakkında daha fazla haber yapma çağrısı yapmak hepimizin görevi" dedi.

aw195871-06.jpg

Göstericilerden Yoshiki Ueda, Gazze'de yaşananları neredeyse hiç haber yapmaması nedeniyle NHK'yi protesto ettiklerini belirtti. Ueda, "Gazze hakkında duyurdukları, yaşananların çok küçük bir kısmı" diyerek NHK'yi eleştirdi. NHK'nin yaptığı az sayıdaki haberin de İsrail ve ABD yanlısı olduğunu ifade eden Ueda, "NHK'yi bakış açısını değiştirmeye ve tarafsız davranmaya çağırıyoruz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar