Joe Biden partisinin desteğini de kaybetti: Demokratlar çekilmesini istiyor

Joe Biden partisinin desteğini de kaybetti: Demokratlar çekilmesini istiyor

81 yaşındaki Başkan Joe Biden, Donald Trump'a karşı canlı yayında sergilediği ve tartışmalara neden olan performansından sonra, Demokratlar arasından çok sayıda ismin Biden'ın seçim yarışından çekilmesini istiyor.

ABD, tarihi bir seçimle daha karşı karşıya...

Yarış, mevcut Başkan Joe Biden ve eski Başkan Donald Trump arasında geçecek.

Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde kampanyalar başlarken, Biden'ın adaylığı ABD kamuoyunda tartışmalara yol açıyor.

6684ef8b70cf5534-w1200xh624.webp

Özellikle 27 Haziran gecesi iki aday arasında yapılan ilk canlı yayın tartışmasının ardından, Biden’ın sağlık durumu konusunda endişeler artmış durumda.

Amerikalıların yüzde 72’si Biden’ın sağlığını yetersiz buluyor

Biden'ın sağlık durumu, anketlerde de kendini gösterdi. CBS News/You Gov tarafından yayınlanan bir ankete göre, Amerikalıların yüzde 72’si Biden'ın "başkan olarak görev yapacak zihinsel ve bilişsel sağlığa" sahip olmadığına inanıyor.

6684ef86a2056560-w1200xh800.webp

Demokratlar çekilmesini istiyor

Bu durum, Biden’ın partisinin desteğini kaybetmesine neden oldu.

ABD'de bazı üst düzey Demokrat Partililer, partinin ve ülkenin geleceği için 81 yaşındaki Başkan Joe Biden'ın başkan adaylığından çekilmesi gerektiğini savunmaya başladı.

Habere göre, hafta sonu Biden ailesiyle birlikte Camp David'e giderek seçim kampanyasının geleceğini değerlendirdi.

Biden'ın ailesi, çekilmemesi yönünde tavsiyede bulundu. Ancak, Demokrat Parti içindeki fikir ayrılıklarının giderek arttığı görülüyor.

demokratlar-tartismaya-basladi-joe-bidenin-yerine-kim-gecebilir-wn2b.jpg

"BAŞKAN BİDEN DA AYNISINI YAPMALI"

Texas'tan seçilen Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Lloyd Doggett, "Bir zamanlar Lyndon Johnson'ın temsil ettiği bölgeyi temsil ediyorum. Johnson, farklı şartlar altında zor bir karar vererek adaylıktan çekilmişti. Başkan Biden da aynısını yapmalı." ifadelerini kullandı.

Başkan Lyndon Johnson, 1968 yılında Vietnam Savaşı'nın sürdüğü dönemde yeniden seçilmek için ön seçimlere katılmış, ancak New Hampshire ön seçimini kaybettikten sonra adaylıktan çekilmişti.

thumbs-b-c-ee60d1fcccf1794f7f2fe69f6b56b101.jpg

CNN'e isminin gizli kalması şartıyla konuşan bir Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi, "Başkanın adaylığı konusunda geniş bir Demokrat temsilci grubu endişeli ve sayımız giderek artıyor. Parti grubunun büyük bir kısmı bu görüşte." dedi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden'ın çarşamba günü Demokrat valiler ve Kongre liderleriyle bir araya gelmesi bekleniyor.