Kalsiyum, magnezyum, demir, sodyum, fosfor ve potasyum açısından zengin olan kabak, sindirim yenileyici olarak görülüyor. Bunun yanında birçok faydaya sahip kabak, tadıyla birçok yemeğe ve tatlıya eklenebiliyor.
Yaz aylarında manavlarda yerini almaya başlayan kabak, lif açısından çok zengindir. Yaklaşık 7500 yıl öncesinde keşfedilen bu sebze, hayat kolaylaştırıcı birçok faydaya sahiptir denilebilir.
Kabak, vücuttaki serbest radikallerin dolaşımını engelleyici güce sahiptir. Bu nedenle hem kanser oluşumunu hem kanseri vücudun diğer organlarına yayılmasını engelleyici özelliktedir.
Kabak vücut içerisindeki faydalarıyla birlikte, göz sağlığına oldukça faydalıdır. Her gün kabak tüketenlerin, gözlerinde sorunların minimum düzeye indiği belirtilir.
Kabak zararlı toksinlerin vücuttan dışkı yardımıyla atılmasını sağlayabiliyor. İki dilim kabak, 1 limon ve 2 diş sarımsakla birlikte kaynatılırsa, toksinlerin çıkmasına destek olur.
Kabağın içerisinde, kemik yapısını güçlendiren birçok madde bulunur. Özellikle omurgalarda yaşanan zayıflıklar ve hasarlar, kabak yardımıyla daha düzenli hala getirilebilir.