Kabağın faydaları, kabaktaki düşük sodyum ve yüksek potasyum, kan basıncını dengeler ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca içerdiği pektin gibi lifler de kolesterol seviyelerini düşürür.
Kabak hem kızartma, hem yemek hem de salatalarda kullanılan bir sebzedir. Son günlerde ise zayıflamak isteyen kişiler tarafından faydaları araştırılmaktadır. Kabak sebzesinin ilk kullanımı ise çok eski tarihlere dayanmaktadır. Milattan önce 7 bin- 5 bin yılları arasında tüketildiği ifade edilen kabağın ana vatanı ise Meksika’dır. Sağlık açısından insan vücuduna pek çok faydası bulunan kabak birçok mineral ve vitaminleri de içinde barındırır. Aynı zamanda göz sağlığı için de tüketimi önerilir. İşte kabağın yararları ve hakkında bilinmesi gereken her şey.
Kabak tüketimi vücutta yer alan serbest radikallerin artışını önler. Bu sayede kanserli hücrelerin artışı önlenir ya da yavaşlar.
Kabakta bulunan yağ oranı çok düşüktür. Kalbe iyi gelir. İçeriğindeki magnezyum ve potasyum oranları ile yüksel kolesterol de dengelenir.
Kabak içeriğindeki vitaminler ile göz sağlığına faydalıdır. Katarak oluşmasına engel olduğu bilinmektedir.
Toksinleri vücuttan atmaya yardımcı olur.
Magnezyum oranı yüksek olan kabak kemik sağlığı için dost bir besindir. Kemik erimesinin meydana gelmesini engeller.
Omurgayı güçlendirir. Kas ve eklem ağrısını azaltır.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Erkeklerde prostat rahatsızlığına iyi gelir.