Kadir İnanır'dan korkutan haber. Yeniden hastaneye kaldırıldı

Kadir İnanır'dan korkutan haber. Yeniden hastaneye kaldırıldı

Beynine üçüncü kez pıhtı atması sonucu operasyon geçiren usta oyuncu Kadir İnanır, yenden yoğun bakıma kaldırıldı.

Yeşilçam’ın usta oyuncularından biri olan Kadir İnanır, akciğerinde oluşan enfeksiyon nedeniyle yeniden Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi'nde yoğun bakıma kaldırıldığı öğrenildi.

AKCİĞERİNDE ENFEKSİYON OLUŞTU

Usta oyuncunun hayat arkadaşı Jülide Kural, bir açıklama yaparak ciddi bir rahatsızlık veya entübasyon durumunun olmadığını belirtti.

Kural, "Fizik tedavi merkezinde tedavimiz devam ediyordu, ancak akciğerinde hafif bir enfeksiyon tespit edilmesi üzerine hastaneye geri döndük. Yoğun bakımda üçüncü gündeyiz, fakat bu sadece tedbir amaçlı" ifadelerini kullandı.

6.jpg

YEŞİLÇAM’IN USTA OYUNCUSU KADİR İNANIR KİMDİR

Kadir İnanır, 15 Nisan 1949'da Ordu'nun Fatsa ilçesinde dünyaya gelmiş. Türk sinema ve tiyatro oyuncusu olmasının yanı sıra yönetmenlik de yapmış olan İnanır, Yeşilçam'ın en önemli ve üretken aktörlerinden biri olarak kabul ediliyor.

464160.jpg

İlkokul ve ortaokul eğitimini Fatsa'da tamamladıktan sonra İstanbul'da Haydarpaşa Lisesi'nde yatılı olarak eğitimine devam etti. Liseden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon Bölümü'ne girdi. Üniversite yıllarında tiyatroya ilgi duymaya başladı ve çeşitli tiyatro topluluklarında sahne aldı.

Profesyonel oyunculuk kariyerine 1968 yılında Dormen Tiyatrosu'nda başladı. İnanır, 1970 yılında sinemaya adım attı ve kısa sürede Türk sinemasının en popüler isimlerinden biri haline geldi. Kariyeri boyunca 180'den fazla sinema filminde ve 12 televizyon dizisinde rol aldı. Başrollerini üstlendiği "Atatürk" (1981), "Yaban" (1982) ve "Kurtuluş Savaşı" (1993) gibi filmler Türk sinemasının klasikleri arasında yer aldı. Oynadığı rollerde genellikle onurlu, özverili ve güçlü erkek karakterleri canlandırdı ve film seçimlerinde oldukça titiz davrandı.

kadir-inanir.webp

Kariyeri boyunca 5 Altın Portakal Film Festivali Ödülü, 1 Antalya Altın Portakal Film Festivali Ödülü ve 1 Ankara Film Festivali Ödülü dahil olmak üzere birçok prestijli ödül kazandı. 1998 yılında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı unvanı ile onurlandırdı. 1986 yılında oyuncu Serpil Çakmaklı ile evlendi.

2000 yılında, Derman Bey dizisinin çekimleri sırasında rol arkadaşı Buket Saygı'ya gönderdiği mesajlar nedeniyle taciz suçlamasıyla dava açıldı, ancak dava sonucunda beraat etti. 2023 yılında beynine pıhtı atması sonucu felç geçirdi ve uzun süre hastanede tedavi gördü. Halen tedavisi devam ediyor.

Kadir İnanır, Türk sinemasının en önemli ve saygın isimlerinden biri. Başarılı oyunculuğu ve karizmatik kişiliğiyle sinemaseverlerin kalbinde özel bir yer edindi. 75 yaşında olan İnanır, 2024 yılında geçirdiği sağlık sorunları nedeniyle hala yoğun bakımda tedavisi devam ediyor.