Kahramanmaraş'ta Kadın girişimcilere destek

Kahramanmaraş'ta Kadın girişimcilere destek

"Engelli Ekipman Onarım Hizmeti" kapsamında, engelli araçların bakım ve onarımı belediye tarafından ücretsiz yapılacağı belirtildi.

Kahramanmaraş Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda, kadın girişimcilerin iş dünyasındaki rolü ve önemi ele alındı. KMTSO Başkan Yardımcısı Hikmet Gümüşer, depremler sonrası kadın girişimcilerin zor dönemlerden geçtiğini ve bu nedenle Kadın Girişimci Merkezi kurduklarını açıkladı.

Kadın girişimcilere iş yeri temini ve kira başta olmak üzere birçok alanda desteklerin olduğunu anlatan Gümüşer, şunları kaydetti:

"Özellikle, üretim alanında faaliyet gösteren kadınlarımızı destekleyeceğiz. Yani, makineli üretim yapan ve bir ham maddeyi evsafını değiştirmek suretiyle başka bir ürüne dönüştürecek olan kadınlarımıza uygun kiralı iş yeri vereceğiz. Bu kiraların rakamları gerçekten çok komik rakamlar olacak. Bugün piyasadaki kira sorununu sizler biliyorsunuz. En büyük problemlerden bir tanesi iş yeri problemi. Biz kadınlara inşallah iş yeri sunacağız ve bu yer, ihtiyaç haritası tarafından inşa edilen topluluk merkezi olacak. Orayı çok güzel bir şekilde şu an dönüştürüyoruz. İnşaat işlemlerimiz başladı. Ağustos sonu, eylül başı gibi orada faaliyete başlayacağız."