Beslenme uzmanları, kahvaltının günün en önemli öğünü olduğunu ve atlanmaması gerektiğini vurgular. Önde gelen bağırsak sağlığı uzmanı Chris Dubberley, sabah tatlısı alışkanlığından vazgeçilmesi gerektiğini savunuyor.
SABAHLARI HANGİ YİYECEKLERDEN UZAK DURMALIYIZ?
Chris Dubberley, görünüşte zararsız görünen bazı yiyeceklerin bağırsak sağlığınıza ve genel refahınıza zarar verebileceğini belirtti. Bu nedenle portakal suyu, şekerli tahıllar ve unlu mamuller gibi yiyeceklerden kaçınılmasını önerdi.
Chris, "Portakal suyu gibi tatlı kahvaltı yiyecekleri, yüksek şeker içeriği nedeniyle bağırsak sağlığı ve genel refah üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. Bu içeceklerdeki şeker, dengesiz kan şekeri seviyelerine yol açarak sindirim sistemimizin hassas dengesini bozabilir" şeklinde ifadelere yer verdi.
Tatlı, unlu mamuller, tahıl gevrekleri veya meyve sularının kahvaltıda yer alması gerektiği fikrinin yanıltıcı olduğunu belirten Chris, "Bu anlayış, beslenme bilimi tarafından değil, pazarlama kampanyaları tarafından destekleniyor. Kahvaltı alışkanlıklarımızı değiştirmenin ve bağırsak fonksiyonunu destekleyen seçeneklere öncelik vermenin zamanı geldi" dedi.
EN İYİ KAHVALTI NEDİR?
Chris Dubberley, bol miktarda protein içeren lezzetli bir kahvaltının, tok hissetmek ve bağırsak fonksiyonunu optimal düzeyde tutmak için harika bir seçenek olduğunu vurguluyor. Sabah öğünlerimize yüksek proteinli gıdalar eklemek, daha uzun süre tok kalmamıza ve vücudumuzun sağlığı için gerekli besinleri sağlamamıza yardımcı olur.
Tatlı kahvaltıların enerji verdiği yanlış bir kanıdır. Aslında, şeker seviyesindeki ani yükseliş ve ardından gelen düşüş, kendimizi yorgun ve bitkin hissetmemize neden olabilir.