Kamu Mühendisleri iyileştirme talep ediyor: Hak arayışındalar

Kamu Mühendisleri iyileştirme talep ediyor: Hak arayışındalar

Özlük haklarının iyileştirilmesi ve ek zam gibi konularda taleplerini dile getiren kamu mühendisleri, sık sık sosyal medyada etkinlikler düzenleyerek yaşadıkları adaletsizliği vurguluyorlar.

Kamu Mühendisleri, sorumluluğu altındaki personelden daha düşük gelire sahip olduklarını ifade ediyor.

Kamu mühendisleri, özlük haklarının iyileştirilmesi ve ek zam gibi taleplerle düzenledikleri etkinliklerle sosyal medyada da yetkililere sesleniyorlar. Binlerce mühendis, Kamu Mühendisleri Platformu altında bir araya gelerek çalışma şartlarından memnun olmadıklarını ve özlük haklarında iyileştirmeler talep ettiklerini ifade ediyor.

Kamu mühendisleri, Kamu Mühendisleri Platformu altında toplanarak aşağıdaki taleplerde bulunuyorlar:

  • Kamuda çalışan tüm mühendislere "Teknik Sorumluluk Tazminatı" adı altında yeni bir ödeme kalemi oluşturulması ve bu ödemenin en düşük mühendis maaşını yoksulluk sınırının üzerine çıkaracak şekilde düzenlenmesi ve memur maaş artış oranlarına göre güncellenmesi.
  • "Mühendislik Meslek Kanunu" çıkarılarak mesleki gelişimi teşvik etmek, bilgi ve tecrübeyi ödüllendirmek.
  • Kamuda çalışan tüm mühendislerin ek ödemelerinin (hakim-savcı ve doktorlar gibi diğer meslek grupları göz önünde bulundurularak) artırılması.
  • Tüm gelirlerin emekliliğe katkı sağlamasını ve en az 15.000 gösterge düzeyinde bir ilave emeklilik ödeneği gibi bir düzenlemenin yapılması.
  • Ayrıca, mühendisler deprem felaketi sonrası inşaat ve iyileştirme süreçlerinde aktif rol oynayacaklarından, mesleklerine dair alacakları kararlara hukuki koruma sağlayan bir "Mühendislik Meslek Kanunu" çıkarılmasını talep ediyorlar.

İlgili Haberler