Kamuda tasarruf değil emekçiye saldırı paketi!

Kamuda tasarruf değil emekçiye saldırı paketi!

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

16-05-24-01gun-page-0001-001.jpg

KRİZİN FATURASINI EMEKÇİ ÖDÜYOR

Büro Emekçileri Sendikası (BES) İzmir Şubesi üyeleri, hükümetin kamu harcamalarında tasarruf tedbirleri almasına karşı tepkilerini dile getirdiler. Konak’ta bulunan SGK İzmir İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen kamu emekçileri, yaptıkları basın açıklamasıyla eleştirilerini dile getirdiler. BES İzmir Şube Başkanı Deniz Çetin, hükümetin kamu tasarruf paketinin, özellikle Saray'ın harcamalarına ve geçiş garantili projelere dokunmadığını ancak kamu çalışanlarının özlük haklarına ve yoksulların cebine göz diktiğini belirtti.

Çetin, açıklamasında, hükümetin ekonomi politikalarının kamu kaynaklarını yandaşlarına aktardığını ve bu durumun ekonomik krizin faturasının emekçilere ve dar gelirli kesimlere kesilmesi anlamına geldiğini savundu. Özellikle 2028 yılında yapılacak genel seçimlere ayarlı bir ekonomik program açıklamasının, hükümetin gerçek niyetini ele verdiğini ifade etti.

Hükümetin kamu tasarruf paketinin aslında emekçilerin haklarının gasp edilmesine ve kamusal hizmetlerin niteliğinin düşürülmesine neden olduğunu savunan Çetin, özellikle kamu emekçilerinin kazanılmış haklarının tasarruf adı altında gasp edilmesi, ücret artışlarının baskılanması ve kamu personel alımının sınırlanması gibi adımların altını çizdi. Bunun yanı sıra, kamuda güvenceli istihdamın yerine güvencesiz istihdamın teşvik edilmesi ve kamu sosyal güvenliğinin tasfiyesi gibi endişeleri dile getirdi.

Son olarak, Çetin, hükümeti kamu hizmetlerinden tasarruf etmek yerine ekonomi politikalarını gözden geçirmeye ve kamu kaynaklarını doğru kullanmaya çağırdı. Ayrıca, kamu-özel iş birliği projeleri adı altında yapılan harcamalara ve kur korumalı mevduat tasarrufuna dikkat çekerek, tasarrufun emekçilerden ve yoksul halktan değil, kaynakların doğru kullanımından sağlanması gerektiğini vurguladı.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

İlgili Haberler