Kanada’dan İsrail'e yaptırım

Kanada’dan İsrail'e yaptırım

Kanada Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Filistinlilere ve Batı Şeria'daki mülklerine yönelik şiddet içeren ve bölgedeki istikrarı bozan eylemlerinden dolayı İsrailli 7 kişi ve 5 kuruluşa yaptırım uygulanacağı bildirildi.

Kanada Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Filistinlilere ve Batı Şeria'daki mülklerine yönelik şiddet içeren ve bölgedeki istikrarı bozan eylemler nedeniyle İsrailli 7 kişi ve 5 kuruluşa yaptırım uygulanacağı bildirildi. Yaptırım uygulanacak kuruluşlar arasında, Batı Şeria'daki yerleşim yerleri için lobi yapan Amana Derneği, Yahudilerin Araplarla evlenmesine ve asimilasyonuna karşı çıkan aşırı sağcı grup Lehava, yasadışı ileri karakollar inşa eden Hilltop Gençliği, Moshe's Farm (Tirza Vadisi ileri karakolu olarak da bilinir) ve Zvi's Farm (Halamish yerleşimi yakınlarındaki) bulunuyor.

667d9c29df483b2b9952ea42.webp

Yaptırım uygulanan kişiler arasında ise, Lehava'nın kurucusu Bentzi Gopstein, yerleşimci aktivist Daniella Weiss, Shalom Zicherman, Meir Mordechai Ettinger, Ely Federman, Elisha Yered ve Einan Ben-Nir Amram Tanjil yer alıyor. Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly yaptığı açıklamada, “Batı Şeria'daki aşırılık yanlısı yerleşimci şiddetinden derin endişe duymaya devam ediyoruz. Bu tür eylemleri sadece Filistinlilerin yaşamları üzerindeki önemli etkileri nedeniyle değil, aynı zamanda kalıcı barış umutları üzerindeki yıpratıcı etkileri nedeniyle de kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kanada'nın bu adımı, Mayıs ayında ilk kez İsrailli yerleşimcilere yönelik yaptırım açıklamasının ardından gelmektedir. Önceki aylarda İngiltere, Fransa, Avrupa Birliği (AB) ve ABD de benzer adımlar atmıştı.