Kapya biber hangi hastalıklara iyi gelir

Kapya biber hangi hastalıklara iyi gelir

Yemeklerin yapımında sık sık kullanılan biber, patlıcangiller familyasına ait bir türdür. Çiğ veya pişmiş olarak tüketilir. Kurutulup toz haline getirildikten sonra pul biber olarak yemeklere tat vermesi için kullanılır.

KAPYA BİBERİN FAYDALARI NELERDİR?

Kapya biberin sağlık açısından pek çok yararı vardır. Adeta bir ecza deposu olan kapya biber, yoğurtla beraber tüketildiğinde yemek borusu kanserini önler.

1 bardak kırmızı biber günlük C ve A vitamini eksikliğinin fazlasını karşılar. Bu sayede kalp rahatsızlığı, romatizma ve astım gibi problemlerin oluşmasını sağlayan iltihabı azaltır. İltihaba neden olan serbest radikallerden vücudu daima korur.

Kırmızı bibere rengini veren antioksidan açısından zengin olan likopendir. Likopen; rahim ağzı, mesane, prostat ve akciğer kanserlerini önler.

Sindirim sistemini düzene sokar ve hazmı kolaylaştırır. Bu sayede mide tembelliği önlenmiş olur. Ayrıca kapya biber mide kanserine karşı da koruma sağlar.

Kapya biber metabolizmayı hızlandırmaktadır. Bu nedenle kilo vermek için diyet yapanların listesinde bulundurması gereken yiyeceklerden bir tanesidir.

Kan dolaşımını hızlandırır. Kalp krizi ve felç riskine karşı koruma sağlar. Solunum yollarını açar. Kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir.

Sindirimin sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayarak bağırsak sorunlarına iyi gelir. Kabızlığı önleyici özellikleri bulunmaktadır.

Hormonların çalışmasını sağlayarak mutluluk hissi verir. Endorfin hormonu, stres ve uykusuzluk problemlerine iyi gelmektedir.

Kemik ve kas ağrıları için fayda sağlar. Unutkanlık ve konsantre eksikliği problemlerinin görülmesini engeller. Cildin yenilenmesini sağlar. Sivilce ve akne oluşumunu önler.

Göz sağlığı için ideal besinler arasında yer alır. Görme kaybına neden olan problemlerin önüne geçer. Ayrıca demir eksikliğiniz varsa kapya biberi bolca tüketmenizde fayda vardır.