Kara yolundaki çökme demir yolu da ulaşım kapandı

Kara yolundaki çökme demir yolu da ulaşım kapandı

Eskipazar D-755 kara yolunun 10 metrelik kısmında çökme meydana geldi. Çöken bölgesinden akan toprak, Karabük-Çankırı demir yolu ulaşıma kapatıldı. Ekipler, bölgede çalışmaya başladı.

Karabük-Eskipazar D-755 kara yolunun Ankara yönünde, son günlerde etkili olan yoğun yağışların ardından bir çökme meydana geldi. Çöken bölgedeki toprak kayması, yolun alt kısmında yer alan Karabük-Çankırı yük treni seferlerinin yapıldığı demir yolunu kapattı. Kara yolunda ulaşım şu an tek şeritten iki yönlü olarak sağlanırken, tren seferleri durduruldu. Karayolları ekipleri, hem demir yolunu hem de kara yolunu yeniden ulaşıma açmak için çalışma başlattı.

Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Karabük-Eskipazar kara yolunun Karabük çıkışında, Ankara istikametinde (Kardemir yakınlarında) meydana gelen yol çökmesi nedeniyle trafik, belirli aralıklarla tarama yapılarak tek şeritten çift yönlü olarak düzenlenmiştir. Sürücülerimizin bu bölgede dikkatli olmaları ve trafik birimlerinin uyarı ve yönlendirmelerine uymaları önem arz etmektedir. Çöken yol nedeniyle demir yolu hattı geçici olarak trafiğe kapatılmıştır. Karayolları ve Devlet Demiryolları ekipleri, yol ve demir yolunun yeniden trafiğe açılması için çalışmalarına devam etmektedir."