Karaciğerinizi günde 3 fincan kahveyle koruyun

Karaciğerinizi günde 3 fincan kahveyle koruyun

Dr. Yıldıray Tanrıver, günlük üç fincan kahve tüketiminin karaciğer yağlanması ve kanser riskini azaltabileceğini vurguladı.

Karaciğer sağlığının beslenmeye duyarlı olduğunu vurgulayan Dr. Yıldıray Tanrıver, karaciğer sağlığının dengesiz beslenmeyle hızla bozulabileceğini ifade etti. Dr. Tanrıver, özellikle işlenmiş gıdalardan uzak durulması gerektiğini belirtti ve günlük üç fincan kahve tüketiminin karaciğer yağlanması ve kanser riskini azaltabileceğini vurguladı.

Karaciğer sağlığı konusunda bilgi veren Infinity Regenerative Clinic Medikal Direktörü Uzm. Dr. Yıldıray Tanrıver, alkolden kesinlikle kaçınılması gerektiğini vurguladı. Dr. Tanrıver, beslenmenin düzenlenmesi, egzersiz yapılması, iyi dinlenme, bol su içme gibi önlemlerin yanı sıra mikrobiyotaya da dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Bağırsak sağlığının önemine değinen Dr. Tanrıver, bağırsaktaki bakterilerin vücut için hayati önem taşıdığını ve toksinlerin karaciğerde metabolize edilmesi gerektiğini söyledi.

Karaciğer sağlığı için sardalya gibi Omega-3 bakımından zengin balıkların tüketilmesinin önemli olduğunu belirten Dr. Tanrıver, aynı zamanda selenyum içeren brokoli, yeşil sebzeler, enginar, kırmızı ve mor meyvelerin de karaciğer sağlığı için önemli olduğunu ifade etti. Şekerden ve aşırı karbonhidrattan kaçınılması gerektiğini vurgulayan Dr. Tanrıver, gereksiz antibiyotik kullanımının da karaciğer sağlığını olumsuz etkileyebileceğini dile getirdi.

Türkiye'nin gereksiz antibiyotik kullanımının fazla olduğunu belirten Dr. Tanrıver, antibiyotiklerin karaciğerde metabolize olduğunu ve karaciğerin daha fazla yorulmasına neden olabileceğini söyledi. Karaciğer hasarının belirtileri arasında ciltte sarılık, kaşıntı, kızarıklık ve kanama bozukluğu bulunduğunu ifade etti.

Karaciğer yağlanmasının yorgunluk, iştahsızlık ve kilo kaybı gibi belirtilere neden olduğunu belirten Dr. Tanrıver, karaciğer yağlanmasının tespiti ve tedavisinin mümkün olduğunu vurguladı. Karaciğer yağlanmasının tespiti için yapılabilecek testler hakkında bilgi veren Dr. Tanrıver, karaciğer yağlanmasının tedavisinde beslenme düzenlemesi, egzersiz ve uygun tedavilerin önemine dikkat