Karanfil hangi hastalıklara iyi gelir

Karanfil hangi hastalıklara iyi gelir

Karanfil diş ağrısı, baş ağrısı, öksürük gibi birçok hastalığa iyi gelir. İşte karanfilin insan sağlığına sağladığı faydaları...

4-5 adet karanfili havanda ezin, içerisine 1 limon suyu sıkın ve karıştırın. Ağrıyan dişin üzerine koyarak bekletin. Ağrı kısa sürede hafifleyecek.

Diş Ağrısına Karanfil Suyu: 4-5 adet karanfili 1 bardak suyun içerisine koyarak kaynatın. Ilık hale geldikten sonra bu su ile ağzınızı çalkalayın.

Baş Ağrısına Karanfil Çözümü: 4-5 adet karanfili havanda dövüp içerisine süt ve çok az tuz ekleyin. Başınızın ağrıyan yerine krem şeklinde uygulayın.

Karanfil Suyu Baş Ağrısına İyi Geliyor: 4-5 tane karanfili bir bardak suda kaynatın ve gece yatmadan için.

Doğal Öksürük Şurubu Karanfil: Yarım nar kabuğunu iyice rendeleyin, içerisine birkaç tane karanfili iyice öğüterek ekleyin. Yarım tatlı kaşığı balı da ekleyerek günde 3 defa tüketebilirsiniz.

Balgam Giderici Doğal İlaç: Karanfil tohumlarını ağzınızda tutmak balgamın sökülmesine yardımcı olur. Ayrıca ağız kokusuna da iyi gelir. 2 adet kuru karanfili ocakta pişirip, ılık halde emerseniz, balgam sorununuz çözülebilir.

Hamilelikte Mide Bulantısına Karanfil: 2 adet kuru karanfili havanda dövün, 1 tatlı kaşığı bal ekleyip, yiyin. Kusmaya ve bulantıya iyi gelecektir.

Susuzluğu Giderir: Karanfil suyu harareti keser.

Kızamık ve Tifo İçin: Kızamık için 2 adet karanfil tohumunu ezip balla karıştırarak tüketebilirsiniz. Tifo için ise 2 litre suya 5 kuru karanfil atıp kaynatarak hazırlayabilirsiniz.

Bulantı ve Kusma İçin: Bulantı için 2 diş karanfili öğütün, yarım bardak suya atıp kaynatın ve çay gibi için. Kusma için ise 4 adet karanfil tohumunu suyla kaynatıp şeker ekleyerek tüketebilirsiniz.

Hazımsızlık ve Gaz İçin: 2 karanfili öğütüp yarım su bardağı kaynar suya atarak hazırlayın. Soğuduktan sonra günde 3 kez için.

Bu tarifler ve öneriler hastalıktan hastalığa ve kişiden kişiye değişir, bu yüzden uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışmanız önemli.