Karar verildi! Bunu yapanlara ceza yağacak

Karar verildi! Bunu yapanlara ceza yağacak

Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala denetimler arttı. Buna yapanlara rekor ceza kesileceği duyuruldu. İşte tüm ayrıntılar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kurban Bayramı boyunca kurban satış ve kesim alanlarında çevre kirliliğini önlemek ve toplum ile çevre sağlığını korumak amacıyla tedbirlerini sıkılaştırdı.

YASAK ALANLARDA KURBAN KESENLERE REKOR CEZA GELİYOR

Bakanlık, parklar, bahçeler, caddeler, sokaklar, bina önleri ve meydanlar gibi kamuya açık alanlarda kurban satış ve kesimine uygun olmayan yerlerde bu tür faaliyetlerde bulunanları ve kesim alanlarında gerekli önlemleri almayanları tespit ederek cezai işlem uygulayacak. Bu kapsamda, Çevre Kanunu’nun 20. maddesi gereği 4 bin 810 lira ceza kesilecek.

Umuma açık alanlarda kurban kesenlere ceza yağacak

KURBAN ATIKLARINI BIRAKAN TESİSLERDE CEZADAN NASİBİ ALACAK

Kurban kesim yerlerinde kurallara uymayan ve atıkları çevreye bırakan tesislere toplu kesimler için 464 bin 585 lira, konutlarda ise 11 bin 540 lira ceza uygulanacak.

Kurban kesimi sırasında oluşan atıklar, sızdırmaz ve dayanıklı siyah polietilen torbalara, torba hacminin üçte ikisini geçmeyecek şekilde konulacak. Bu torbalar, ağızları sıkıca kapatılarak Kurban Bayramı süresince düzenli hizmet verecek belediye temizlik ekiplerine teslim edilecek.

Umuma açık alanlarda kurban kesenlere ceza yağacak

Ayrıca, hayvan pazarları ve geçici kurban satış ve kesim yerleri, bayram sonuna kadar 24 saat boyunca hizmet verecek olan "Bakanlıklararası Kurban Hizmetleri Kurulu", Kurban Hizmetleri Komisyonu üyesi kurumlar ve kolluk kuvvetleri tarafından denetlenecek.

İlgili Haberler