Turp aslında her çeşidi ile son derece sağlıklı bir besindir ve mevsiminde yeterli miktarda tüketilmelidir. Beyaz, kırmızı ve siyah turp ülkemizde tüketilen çeşitleridir.
Türk mutfağında daha çok kırmızı ve beyaz turpun tüketildiği görülmektedir. Oysa turp çeşitleri arasında bilhassa siyah turpun bazı özellikleri dikkat çekmektedir. Siyah turp tüketmek için pek çok sebep vardır.
İşte siyah turpun faydaları:
Diş eti hastalıklarını iyileştirir
Kanserli hücrelerle asker gibi savaşır
Geçmek bilmeyen öksürüğü söker atar
Uyku sorunu yaşayanları mışıl mışıl uyutur
Hazımsızlığa karşı 5 şise soda gücündedir
Boğaz ağrılarına, şişen bademciklere karşı sihirli gücü vardır
Kansızlıktan şikayet edenlere yardımcı olur
Nefes darlığını ortadan kaldırır
Alerjik hastalıklara da iyi gelir