Karın germe ameliyatı yaptıracaklar dikkat

Karın germe ameliyatı yaptıracaklar dikkat

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Kamil Yıldırım, karın germe ameliyatları ve liposuction (yağ aldırma) işlemleri hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu.

Dr. Yıldırım, "Bu tür estetik işlemleri yaptırmayı düşünüyorsanız, mutlaka bu konuda eğitimli ve deneyimli bir plastik cerrahi uzmanına başvurmalısınız" dedi.

Büyük Anadolu Meydan Hastanesi'nde görev yapan Opr. Dr. Kamil Yıldırım, karın germe ameliyatları hakkında detaylı bilgiler verdi. "Karın germe ameliyatları, karın bölgesinde yağlanma, ciltte sarkma ve deformasyon yaşayan hastalara uygulanmaktadır. Bu genellikle doğum sonrası ciltte sarkma ve bozulmalar yaşayan veya aşırı kilo alıp verme nedeniyle karın bölgesinde deformasyon olan hastaları kapsar.

Ameliyat sonrası hasta yaklaşık üç gün hastanede kalır, ardından ilk hafta içinde kontrol için geri gelir ve aylık kontrollerle takip edilir. Karın germe ameliyatları sırasında, karın bölgesindeki yağlanmanın durumuna bağlı olarak liposuction işlemleri de yapılabilmektedir. Ameliyat sonrası hastalar birkaç hafta içinde sosyal hayatlarına dönebilir ve bir ay sonra spor yapmaya başlayabilir. Ancak, ameliyat bölgesinde iz kalması kaçınılmazdır ve bu izler hastadan hastaya değişiklik gösterebilir. Hastalar genellikle ameliyat sonrası bölgede tekrar kilo alma veya deformasyon yaşanıp yaşanmayacağı konusunda endişe duyarlar" diye konuştu.

Eğitim ve tecrübenin önemine dikkat çeken Dr. Yıldırım, "Ameliyat sonrasında hastanın gebelik yaşamaması ve aşırı kilo alıp vermemesi durumunda, ameliyat bölgesinde deformasyon beklenmez. Ancak, karın germe ameliyatı olan hastalar yeniden hamile kalabilir. Gebelik sonrası veya aşırı kilo alımı durumunda, karın bölgesinde yeniden gevşeme ve yağlanma meydana gelebilir. Bu nedenle, karın germe ve liposuction işlemleri yaptırmayı düşünüyorsanız, bu konuda eğitimli ve tecrübeli bir plastik cerrahi uzmanına başvurmalısınız" şeklinde konuştu.