Katlanabilir iPhone'dan kötü haber!

Katlanabilir iPhone'dan kötü haber!

iPhone modelinin 2027 yılından önce piyasaya sürülmeyeceği belirtiliyor. İlk modelin, Apple'ın sıkı kalite standartları ve içeride yaşanan personel değişiklikleri nedeniyle gecikmesi bekleniyor.

TrendForce'un raporuna göre, şu anda katlanabilir telefonlar akıllı telefon pazarının sadece yüzde 1,5'ini temsil ediyor ve bu oranın 2028 yılına kadar yüzde 4,8'e çıkması bekleniyor.

Apple, katlanabilir ekran teknolojisinde çizgi ve güvenilirlik gibi katı gereksinimleri değerlendiriyor. Şu anda mevcut katlanabilir cihazlarda sıkça görülen ekran ortasındaki izler ve uzun vadeli dayanıklılık ile darbe kaynaklı ekran hasarı gibi sorunlar Apple'ı dikkatli davranmaya yönlendiriyor.

appledan-katlanabilir-iphone-icin-onemli-karar.webp

Geç kalan Apple için bu durum bir dezavantaj olarak görülmüyor. Samsung, Huawei, Motorola ve Nubia gibi rakiplerin katlanabilir cihazları piyasaya sürmüş olmalarına rağmen, Apple'ın güçlü marka etkisi ve geniş müşteri tabanı, katlanabilir bir iPhone'un piyasaya sürülmesinin hızla popülerlik kazanabileceği anlamına geliyor. Bu nedenle analistler, Apple'ın katlanabilir telefon alanına girişinin pazar dinamiklerini önemli ölçüde değiştirebileceğine inanıyor.

Apple'ın katlanabilir teknoloji alanına geçişini başlatması için büyük ekranlı bir katlanabilir iPad veya MacBook piyasaya sürmesi bekleniyor. Bu hamle, daha sonra daha hacimli bir katlanabilir iPhone'un piyasaya sürülmesine hazırlık olarak değerlendirilebilir.