Kayığıyla ile hortumun içinden geçti

Kayığıyla ile hortumun içinden geçti

Ordu'da akşam saatlerinde etkili olan hortum sırasında bir balıkçı, kayığıyla hortumun içinden geçti. Ölümle burun buruna gelinen bu anlar bir cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

26 Haziran akşamında, Ordu'nun Fatsa ilçesi açıklarında denizde hortum oluştu. Hortum kıyıya yaklaşırken, bir balıkçı cesaret göstererek kayığıyla hortumun içinden geçti.

Fatsa Motor İskelesi yönünden kayığıyla gelen balıkçı, hortumun yönüne doğru ilerleyip, ardından geri dönerek hortumun içinden geçti. Bu esnada kayığın sallandığı ve av malzemelerinin denize düştüğü görüldü.

"5 tonluk tekneyi kaldırır gibi yaptı" Yaklaşık 50 yıldır balıkçılık yapan Mahmut Oktay, bu tehlikeli deneyimi yaşamak için hortumun içinden geçtiğini belirtti. Oktay, “Daha önce Fatsa'da böyle bir hortum görülmedi. O sırada iki tane açıkta hortum vardı, bir tanesi de kıyıya yakındı. 'Nasıl bir şey?' diye merak ettim ve birkaç metre yaklaştım.

Suyun vakumlayarak yukarı çekme gücünü görmek istedim. Hortumun büyük olmadığını düşündüğüm için içinden geçmeye karar verdim. Sonuçta, küçük de olsa müthiş bir kuvvetle suyu vakumlayarak 4-5 tonluk tekneyi kaldırır gibi yaptı. Üzerindeki şamandıralar ve malzemeler etrafa savruldu, bizi de ıslattı. Bizi devireceğini sanmıyorum çünkü küçük bir hortumdu. Hayatım boyunca böyle bir hortumu bu kadar yakından görme şansım olmadı, bu fırsatı değerlendirmek istedim” dedi.

Hortum sırasında balıkçı teknesini cep telefonu kamerasıyla kaydeden İbrahim Karacı, "Balık tutuyorduk. Adaların oradan bir hortum çıktı, oldukça büyük bir hortumdu.

Daha kaybolmadan, Yalıköy tarafında ikinci bir hortum belirdi. Bu sırada bir kayık hortumun çevresinde birkaç tur attı ve sonunda hortumun içine girdi. Kayığın üzerindeki mantarlar ve ağlar denize düştü. Polisler sahili boşaltmaya çalışıyordu, bağırarak kayığı oradan uzaklaştırdılar" ifadelerini kullandı.

aw236035-01.jpg

aw236035-02.jpg

aw236035-04.jpg