Kayınvalidesinin yüzüne tükürdü! Yargıtay suçlu buldu

Kayınvalidesinin yüzüne tükürdü! Yargıtay suçlu buldu
Ankara'da yaşanan bir boşanma davasında emsal teşkil edecek bir karar alındı. Kayınvalidesinin yüzüne tüküren koca kusurlu sayıldı.

Eşinin annesine tüküren koca Yargıtay tarafından ağır kusurlu sayıldı. Yaşanan durum kadının kişilik haklarına saldırı sayıldı.

DAMAT AĞIR KUSURLU BULUNDU

Ankara'da görülen bir boşanma davasında, ilk derece mahkemesi tarafından verilen kararla, davalı erkeğin eşine fiziksel şiddet uygulaması ve annesine yönelik tükürme eylemi ağır kusur olarak değerlendirilerek boşanmalarına hükmedildi.

TEMYİZE GİDİLDİ

Davaya ilişkin olarak tarafların avukatları, karara itiraz etmek amacıyla Bölge Adliye Mahkemesine başvurdu. Ancak istinaf talepleri reddedilince taraflar temyiz yoluna gitti. Temyiz incelemesinin ardından Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşinin annesinin yüzüne tükürmesini kusurlu bir davranış olarak değerlendirerek, davalı erkeği ağır kusurlu buldu.

yargitayhaberi.jpg

'KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI'

Yargıtay'ın kararında şu ifadelere yer verildi: "Evlilik birliğinin temelinden sarsılmasına neden olan olaylarda, davalı erkek ağır kusurludur. Gerçekleşen kusurlu davranışlar aynı zamanda kadının kişilik haklarına saldırı teşkil eder niteliktedir. Hal böyle iken, tarafların eşit kusurlu kabul edilmesi ve bu hatalı kusur belirlemesine bağlı olarak davacı kadının maddi ve manevi tazminat isteklerinin reddedilmesi doğru değildir."

Bu karar, benzer nitelikteki boşanma davalarında bir emsal oluşturarak, kayınvalidenin aşağılanması gibi eylemlerin evlilik birliği üzerindeki etkilerinin göz önünde bulundurulmasını sağlayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar