Kayısının faydaları neler?

Kayısının faydaları neler?

Dünyanın birçok ülkesinde yetiştirilmesine rağmen Türkiye’de Akdeniz’in simgesi kayısının sağlığa faydaları say say bitmiyor.

Besleyici içerikleri ve çeşitli sağlık yararları ile dolu olan kayısılar, Prunus Armeciaca adıyla kayıtlı olarak kayıtlı gülgiller ailesine ait bir meyve türüdür. Turuncu renkli, ince kabuklu ve yumuşak etli bu meyve, A, C, E, K vitaminleri ve niasin gibi önemli vitaminler ile birlikte bakır, sıcaklık, manganez, fosfor ve oluşum gibi mineraller bakımından zengindir. Ayrıca diyet hayatı açısından da mükemmel bir kaynaktır.

-002.jpg

Kayısılar, demir açısından zengin bir kaynak olup, hemoglobin üretimini artıran kan iyileştirmeleri ve anemi tedavisine yardımcı olabilir. Bazı kaynaklar, etkilenen kayısı yağının kapasitesinin acısını azaltabileceği devam etmektedir.

Kayısıdaki E vitamininin karakteristik özelliklerini gösterir ve serbest radikallerle savaşarak sistematik sistem şemasında, böylece astım, soğukta gözlenen ve kavrama gibi solunum yolu hastalıklarının tedavisi etkili olabilir.

Kuru ve Yaş Kayısıyla Kayısı Çekirdeğinin Şaşırtan Faydaları - Yemek.com

Kayısı yağının, cildin canlanmasına ve hasar görmüş şekilde yenilenmesine yardımcı olur. Aynı zamanda cilt bozukluklarını tedavi eder ve sorunları giderir.

E vitamini içeren kayısı yağı, sağlıklı saç derisini teşvik eder ve saç derisini iyileştirir. Düşük kalorili ve düşük karbonhidratlı olan kayısılar, diyabet diyetinin bir parçası olarak kullanılabilir. Ayrıca lif içeriği sayesinde kan şekerini dengede tutmada yardımcı olabilirler.

Kayısılar, içerdikleri antioksidanlar ve masaj sayesinde tedavinin hafifletilmesi mümkündür, böylece osteoartrit gibi iltihaplı durumlar önlenebilirler.

Kuru Kayısının Faydaları Nelerdir? - Diyetten Fazlası