Kaynamış suyun içine dut koyup bekletin! Faydalarına inanamayacaksınız

Kaynamış suyun içine dut koyup bekletin! Faydalarına inanamayacaksınız

Kaynamış suyun içine dut koyup bekletmek, sağlık açısından çok eski ve faydalı bir yöntem. Dut, içeriğindeki vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sayesinde vücuda pek çok fayda sağlar.

Dutlu su içmenin pek çok sağlık yararı bulunuyor. C vitamini deposu olan dut kurusu, bağışıklık sistemini güçlendirir, vücut direncini artırır ve kemik dokularına, böbrek ve karaciğerlere destek olur. Ayrıca, yüksek besin değerlerine sahip olduğu da biliniyor.

Dut kurusunu kaynatmak için, 1 cezve kaynamış suyun içine birkaç adet dut kurusu atın ve kısık ateşte beş dakika kaynatın. Daha sonra ocaktan alın, süzüp içebilirsiniz.

2-002.jpg

DUT KURUSUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Kuru dutun sağlığa olan yararlarını sizler için araştırdık. Kuru dut kansızlığı önlerken, kan dolaşımını hızlandırır. Kan yapıcı hücreleri harekete geçirir.

KURU DUT GÜNDE NE KADAR TÜKETİLMELİ?

Kuru dutun besin içeriği zengin ve şeker oranı da yüksek. Bu nedenle kilo kontrolü sağlamak için günde 1 avuç tüketilmesi öneriliyor.