Kebapta tekila, kokoreçte viski bulunmuştu! Ete neden alkol karıştırıldığı belli oldu

Kebapta tekila, kokoreçte viski bulunmuştu! Ete neden alkol karıştırıldığı belli oldu

Gıda skandallarında en çok dikkat çeken ‘etlere alkol karıştırılması’ işleminin sebebini uzman isim açıkladı.

Hilekarların ete neden alkol karıştırdığı belli oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yayınladığı hileli gıdalar, kamuoyunda tartışma yaratmış çok sayıda ünlü firmanın ismi listede yer almıştı.

Zeytinyağında tohum yağı, salçada boya, köftede domuz eti derken skandallara her gün yeni bir detay eklenmişti. Son olarak bazı kebaplarda tekila kokoreçte viski tespit edilmişti. Herkesin merak ettiği sorunun cevabı ortaya çıktı. Kebapta neden alkol kullanıyorlar? İşte detaylar…

Dökme Bira Alkol - Pixabay'de ücretsiz fotoğraf - Pixabay

“BOZULMAYI ALKOLLE MASKELEMEYE ÇALIŞMIŞ OLABİLİR”

Milliyet’te konuşan Gıda Mühendisi ve Denetim Uzmanı Nurten Sırma, et ürünlerine neden alkol konulduğunun sebebini açıkladı. Sırma, şunlar söyledi: Kebapta tekila, kokoreçte viski. Baktığınız zaman bu ürünleri birbiri ile bağdaştıramıyorsunuz. Şu sebeplerle alkol karışmış olabilir: Kullandığı hammaddede bir bozulma varsa, koku sorunu varsa, kokorecin ham maddesi olan ince bağırsakta, kebapta kullanılan ette bozulma varsa bunu alkol katarak belki de maskelemeye çalışmış olabilirler.

İkinci olarak üretim sahasında eğer o restoran da içki varsa, bir bulaşı yoluyla da alkollerin ürüne karışma ihtimali var. Ben ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım ancak muhtemel sebepleri bunlardır.

What is Kokoreç Anyway? - Global Country Meats