Kenger bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor!

Kenger bitkisinin faydaları saymakla bitmiyor!

Kenger bitkisinin sertliğiyle ve çene yapısına birçok faydasıyla bilinen kenger sakızının faydaları saymakla bitmiyor. Hangi hastalıklara iyi geldiğini sizler için araştırdık.

Özellikle bitkisinin kökünden elde edilen, kendine has, hoş bir kokusu ve tadı bulunan kenger sakızı, 1 ay çiğnense bile bayatlamıyor.

Düzenli olarak çiğnendiği takdirde sindirim problemlerini ortadan kaldıran, mide ağrısı ve şişkinliğe iyi gelen, iştah açıcı özelliği ve çene kaslarını güçlendirmesiyle bilinen kenger sakızı, birçok faydası ile vatandaşlardan da ilgili görüyor. Kenger sakızının sert bir sakız olduğunu ancak çiğnedikçe yumuşadığını ve güzel bir aroma ortaya çıkardığını söyleyen esnaf Behzat Doğdu, “Bu sakız kenger bitkisinden çıkar.

KENGER SAKIZININ SAĞLIK ÜZERİNDEKİ FAYDALARI

Dişlerin sararmasını önler. Sararan dişleri beyazlatır.

Yüz felci geçiren kişilerin yüz kaslarını çalıştırmalarına yardımcı olur.

Düzenli olarak çiğnenirse sindirim problemlerini ortadan kaldırır. Sindirim fonksiyonlarını düzenler ve iyileştirir.

Mide ağrısı ve şişkinliğine iyi gelir.

Hazımsızlığı giderir.

İştah açıcı özelliği vardır.

Kötü kolesterolü düşürür.

Kalp ve damar rahatsızlıklarına iyi geldiği ve kalp sağlığını koruduğu bilinmektedir.

Safra kesesi sorunlarına iyi gelir. Özellikle safra kesesinde oluşan taşların düşürülmesine yardımcı olur.

Kulak iltihabını önler. Kulaktaki mevcut iltihabın iyileşmesini sağlar.

Kulak zarı yırtılması tedavisine yardımcıdır.

Şeker ve tansiyon hastalarına iyi geldiği bilinmektedir.

Deve Dikeninin Hiç Bilmediğiniz 9 Faydası

İlgili Haberler