Kılıçdaroğlu’na bir darbe daha! Hangi suçtan yargılanacak

Kılıçdaroğlu’na bir darbe daha! Hangi suçtan yargılanacak

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanıyor. Öte yandan Kılıçdaroğlu’na siyasi yasak getirilmesi de talep edildi.

Hangi suçtan yargılanacak

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi başkanı ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Eski CHP Milletvekili Kadri Enis Berberoğlu, durdurulan MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği iddiasıyla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmış ve "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklamak" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

“SARAYIN SOPASI OLMA GÖREVİNİ YERİNE GETİRİYORLAR”

Hapis cezası kararının ardından o dönem CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu açıklama yaparak "Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklardır. Biz yıllarımızı demokrasi için harcadık, adalet istiyoruz, demokrasi istiyoruz, düşünce özgürlüğü istiyoruz bu ülkede. 20 Temmuz darbesini yapanlar adaleti yok ettikleri, demokrasiyi yok ettiler, hakim hakim olmaktan çıktı gözünü dikmiş saraya nasıl talimat gelecek ve ben öyle karar vereceğim diye, bunların hiçbirisi hakim değil, hiçbirisi yargı dağıtmıyor, sadece ve sadece sarayın sopası olma görevini yerine getiriyorlar" ifadelerine yer vermişti.

HAPİS VE SİYASİ YASAK TALEP EDİLİYOR

Bu ifadelerin ardından Kılıçdaroğlu hakkında şikayette bulunuldu. Şikayetin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Zincirleme şekilde Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Alenen Hakaret” suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis ve siyasi yasak talep ediliyor. Kılıçdaroğlu'nun önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.