Kilis'te çiftçilerin zorlu mesaisi başladı!

Kilis'te çiftçilerin zorlu mesaisi başladı!

Kilis'te, Kurban Bayramı süresince hasat yapan hububat üreticileri, beklenen yüksek verimle birlikte büyük bir sevinç yaşıyor.

Kilisli çiftçiler, yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken, hububat ürünlerinin hasadı Polateli, Musabeyli ve Elbeyli ilçelerinde bayram süresince yoğun bir şekilde devam ediyor. Buğday, arpa ve mercimek gibi temel tarım ürünlerinde beklenen verim artışıyla birlikte, çiftçiler bereketli bir hasat dönemi geçirdiklerini umut ediyorlar. Kurban Bayramı'nda dahi ara vermeden çalışan çiftçiler, gece gündüz demeden tarlalarında ekinlerini topluyor.

aw230120-02.jpg

Çiftçi Ümit Yaşar Şahan, "Bu sezon hububat hasadının Kurban Bayramı'na denk gelmesiyle birlikte sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar kesintisiz olarak çalışıyoruz. Ekinlerimize zarar gelmemesi için titizlikle çalışıyoruz" dedi.

Yağışların bol olmasıyla birlikte verimlerin arttığını belirten Çiftçi Kemal Uğur ise, "Bu sezon yağışların bol olmasıyla birlikte verimimiz oldukça yüksek. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin açıkladığı 10 TL'lik fiyat beklentimizin altında kaldı. Ülke genelinde bayram tatilini geçiren insanlar varken biz çiftçiler sahada üretimimize devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

aw230120-06.jpg

Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir ise, "Buğday ve arpa üretimi için 150 bin dekarlık alanda hasat çalışmaları sürüyor. Kurban Bayramı'nda bile çiftçilerimiz üretime odaklanmış durumda. Fiyat konusunda çiftçilerimiz mağdur olsa da, verim konusunda memnuniyet yaşanıyor. Çiftçilerimizin beklediği fiyatlar ile açıklanan fiyatlar arasındaki fark, sektörde bir hayal kırıklığı yaratmış durumda" ifadelerini kullandı.