Türkiye’nin önemli soğan üretim merkezlerinden Amasya’da soğan ekim alanı üç kata yakın oranda arttı.
İl merkezine bağlı Tuzsuz ve Oluz köylerine ait verimli arazilerde ekimi yapılan erkenci soğanların gelişimini inceleyen Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, “Amasya’da soğan ekimi geçen seneye nazaran iki, üç kat arttı. Yağışların da etkisiyle inşallah güzel ve bereketli bir yıl olacak. Soğanlar köklenmeye başladı. Mayıs ayı sonu gibi hasadına başlanacak” dedi.
BAYRAMDAN SONRA SOĞANIN KİLOSU 10 LİRAYA DÜŞECEK
Adana ve Hatay Reyhanlı’da geçen haftadan itibaren başlayan turfanda soğan üretiminin etkisinin piyasalara yansıdığına işaret eden Mustafa Cebeci, “Bu hafta Amasya’da soğanın kilosu pazarda 15 liradan satıldı. Üretimin artışıyla bayramdan sonra 10 liraya düşeceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.