Kıyamet balığı kıyıya vurdu! Halkta büyük endişe yarattı...

Kıyamet balığı kıyıya vurdu! Halkta büyük endişe yarattı...

Vietnam'daki Hue şehri yakınlarındaki sahilde görülen kıyamet balığı, halk arasında panik yarattı ve felaket habercisi olarak yorumlandı.

Vietnam'ın Hue şehri yakınlarındaki bir sahilde kıyıya vuran kürek balığı, doğal afetleri önceden haber verdiği söylentileriyle yerel halk arasında heyecan yarattı.

5

Yerel halk, kürek balığını görmek için bölgeye akın etti. Onlarca kişi tarafından havaya kaldırılan balığı cep telefonlarıyla fotoğraflamak için adeta sıraya girdi.

1

"BİR DEPREM YAKLAŞIYOR"

Bölge sakinlerinden biri, kürek balığına dair halk arasında yerleşen efsaneden bahsederek, "Kürek balığını görmek, deprem ve tsunami gibi doğal afetlerin habercisi olduğuna dair en bilinen efsanelerden biridir" dedi.

2

Sosyal medyada görüntülerin paylaşılmasının ardından kullanıcılar gönderiyi yorum ve beğeni yağmuruna tuttu. Bir sosyal medya kullanıcısı gönderiye, "Bu bir felaket habercisi" yorumunu ekledi. Başka bir kullanıcı ise, "Bir deprem geliyor olabilir" yorumunda bulundu.

3

KIYAMET BALIĞI

Kıyamet balıkları genellikle okyanusun yaklaşık 1 kilometre derinliğinde yaşarlar. Ancak, Japonya'da bir inanışa göre, bu balıklar sismik hareketlerin yaklaşımını hissederek sığ bölgelere doğru hareket eder. Bu hareketleri de bir deprem habercisi olarak yorumlanır.